News Flash:

ANALOG - 21 de fotografi ai secolului XX, expozitie vernisata la Muzeul de Arta din Timisoara

26 Iulie 2014
1833 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul de Arta Timisoara, impreuna cu Liberty Art Centre Budapesta, verniseaza joi seara expozitia 'ANALOG - 21 de fotografi maghiari din secolul XX', la Palatul Baroc din Timisoara.
La inceputul anilor '80 ai veacului trecut, fotografiile nu erau considerate opere care sa faca obiectul unei colectii de arta, dar, in mod interesant, acestea au inceput sa capteze atentia colectionarului datorita altor lucrari de arta. 
'Primele care si-au facut loc in colectie au fost fotogramele lui Tihamer Gyarmathy, pe care marele artist maghiar le-a considerat de egala insemnatate cu picturile sale. Se pot mentiona, de asemenea, colajele lui Endre Balint, Gyula Marosan sau Mihaly Schener', a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Arta Timisoara. 
Aceste obiecte denota forme variate ale expresiei fotografice. 
Decizia de a avea o sectiune separata, dedicata fotografiei secolului XX, ii apartine lui Ferenc Csak, iar selectia si finalizarea au fost realizate de expertul in fotografie Karoly Kincses, in anul 2011, in urma expozitiei 'Eyewitness' de la Academia Regala de Arte din Londra, cand publicul londonez s-a familiarizat cu cei mai importanti fotografi maghiari si cu lucrarile acestora realizate pana in anul 1989. 
Toate fotografiile din colectie au fost realizate prin metode analogice, de unde si titlul expozitiei. 
'Publicul Muzeului de Arta Timisoara va putea admira o selectie de peste 100 de fotografii din totalul celor 500 de piese aflate in Colectia de Fotografie 'ANALOG'. Expozitia ofera o imagine concisa a fotografiei documentare sau de avangarda din Ungaria, din a doua jumatate a secolului XX', a completat Victor Neumann. 
Cei 21 de artisti expusi sunt: Demeter Balla, Andras Bankuti, Imre Benko, Tamas Fener, Endre Friedmann, Miklos Gulyas, Jozsef Hajdu, Laszlo Haris, Karoly Hemzo, Judit M. Horvath, Peter Horvath, Antal Jokesz, Gabor Kerekes, Peter Korniss, Gyorgy Stalter, Andras Szebeni, Lenke Szilagyi, Peter Timar, Laszlo Torok, Tamas Urban, Magdolna Vekas. 
In cadrul vernisajului vor lua cuvantul prof. univ. dr. Victor Neumann, Brindusa Armanca - realizator TV, Ferenc Csak - istoric de arta, directorul Liberty Art Centre Budapesta si detinatorul colectiei de fotografii 'ANALOG', precum si Colin Ford, CBE - unul dintre cei mai importanti critici de arta din Marea Britanie, fondator al National Media Museum, Bradford, UK. 
Expozitia va fi deschisa publicului pana in 24 august si va putea fi vizitata zilnic, cu exceptia zilei de luni. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026714 (s)