News Flash:

DULCEATA DE CEAPA ROSIE, o minune pentru organism! Iata cate beneficii are pentru sanatate

3 Mai 2017
8456 Vizualizari | 0 Comentarii
dulceata de ceapa
Dulceata din ceapa rosie    Dulceata din ceapa rosie este intalnita in special in bucataria franceza, dar tot mai multe gospodine din Romania au prins gustul acesteia. La un kilogram de ceapa rosie se foloseste 100 de grame de zahar brun, 200 ml vin rosu, 50 ml otet balsamic, 50 ml ulei de masline, sare, piper si nucsoara.  Ceapa trebuie taiata in felii subtiri, dupa care este calita in ulei de masline. Se adauga vinul, otetul balsamic, zaharul brun, sarea, piperul si nucsoara. Se lasa sa fiarba toata compozitia la foc mic. Dulceata de ceapa rosie este gata cand incepe sa se caramelizeze.

Alta reteta

Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa 4-5 mm
grosime.
Intr-o ti
ingrediente
   4 5 cepe rosii mari
   4 linguri de ulei
   o jumatate de kilogram de zahar
   350 ml de vin rosu
   sec (al meu a fost negru sadea Cabernet)
   50 ml otet balsamic de Modena
   o lingurita
   (doua) de sare
   condimente macinate fin
   dupa gust doua linguri (eu am pus un mix preparat de mine
   un amestec de condimente facute pulbere in masina de rasnit cafea continand : seminte de
coriandru
   finchen
   cardamon
   chimen
   enibahar
   cuisoare si bucatele de scortisoara)
mod de preparare
Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa 4-5 mm grosime.
Intr-o tigaie cu fund gros, eventual plasata pe o plita suplimentarea, care sa disipeze caldura, am incins uleiul si apoi am caramelizat 5 linguri de zahar, amestecand tot timpul.
Cand obtinem o culoare maroniu deschis, se pune si ceapa si se caleste in uleiul cu caramel pana cand devine usor sticloasa. 
Nu se insista foarte mult!
Calirea, impedica ceapa sa se dezintegreze la fierbere si-i dezvolta aroma specifica. Se sareaza, apoi se stinge cu vin si se adauga zaharul .
Se amesteca, pana cand ajunge la punctul de fierbere si se reduce focul si se lasa sa bolboroseasca (face si spume) usor, fara capac, pana cand se leaga siropul. 
Se asezoneaza cu condimentele, se gusta si se poate corecta aciditatea si/sau salinitatea in functie de preferinte. Timpul de fierbere, circa 35-40 de minute.
Se picura cativa stropi de sirop pe o farfurioara rece si se verifica cat de legata e dulceata.
Se sterilizeaza doua borcane la cuptor, se aseaza fierbinti pe o suprafata metalica si se toarna dulceata, se infileteaza capacele eventual se pot rasturana cu capul in jos astfel ca siropul patrunzand in interstitii sa sigileze suplimentar containerul. (Eu nu am mai fiert in dunst).
Acompaniaza cu succes fripturile si gratarele, impreuna cu garnitura de cartofi copti, sau piure din cartofi fierti. 

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvolta din saruri si minerale care sunt transportate de urina. Atunci cand calculii renali se deplaseaza in tractul urinar pot provoca durere puternica in zona spatelui, abdomenului inferior sau zonei genitale, senzatie intensa de arsura in timpul urinarii, hematurie (urinare cu sange), ameteli si varsaturi. Pietrele mai mici nu provoaca simptome in majoritatea cazurilor.

Cura cu dulceata de ceapa este ideala pentru eliminarea pietrelor de acest fel. Asadar, se da prin masina de tocat un kg de ceapa, se amesteca intr-un ceaun cu 400 g zahar si se pune pe foc. Cand incepe se clocoteasca, focul se face mic si se deschid geamurile, deoarece mirosul este foarte puternic. 

Se tine dulceata pe foc aproape 3 ore, se amesteca periodic si se strecoara prin sita sau plasa de tantari. Se iau cate 100 g, de patru ori pe zi, la orele 8, 12, 16, 20, cu 30 minute inainte de masa. In functie de marimea si amplasarea pietrelor, cura poate sa dureze si 2 luni.

alta reteta ceapa grosime coriandru finchen cardamon chimen enibahar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006772 (s)