News Flash:

Ce surpriza le pregateste studentilor Universitatea de Vest din Timisoara

20 Aprilie 2014
1145 Vizualizari | 0 Comentarii

Cresc taxele de şcolarizare pentru studenţi la Universitatea de Vest din Timişoara. Aceasta este singură instituţie de învăţământ din oraș care majorează tarifele în fiecare an.

ANOSR a lansat în toamna anului trecut studiul ,,Responsabilitate pentru Educație!”, care tratează cele mai importante probleme resimțite de studenți din cauza subfinanțării educației. Unul dintre rezultatele principale care a reieșit din studiu a fost acela că majoritatea universităților din România au crescut în ultimul an atât taxele de studiu cât și taxele de cămin. Astfel, finanțarea slabă a educației obligă universitățile să crească taxele de studiu și de cămin.

Organizaţia a analizat situaţia din 23 de universități din țară şi a constatat că în 17 dintre acestea (74%) au crescut taxele de studiu sau au existat discuții în acest sens la nivelul structurilor de conducere ale universităților în ultimul an universitar. Mai grav este că în jumătate dintre universitățile analizate taxele de școlarizare au fost deja crescute începând cu noul an universitar.

La UVT, pentru un an de studiu la licenţă studenții trebuie să scoată din buzunar 3.000 de lei, un an la master costă 3.500 de lei, iar la doctorat 5.500 de lei.

“Taxele la Universitatea de Vest din Timişoara au revenit la dimensiunea care a fost iniţială, adică noi am avut 3.000 de lei taxa de licenţă pentru anumite specializări, după care am redus-o la 2.500 de lei în ultimii ani şi de aceea spun că am revenit la 3.000 de lei în acest an universitar pentru studenţii care urmează anul I din acest an. Evident că sunt o serie de discounturi. Avem 10 la sută reducerea taxei pentru cei care plătesc o anumită parte din bani la început, tranşe de eşalonare a plăţilor, diferite avantaje pentru cei care întradevăr doresc să urmeze cursurile universităţii, să plătească taxa respectivă şi evident să beneficieze de toate facilităţiile pe care noi le putem oferi studenţiilor”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

De cealaltă parte, Universitatea Politehnica şi-a păstrat aceleaşi tarife de trei ani, iar Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului are aceleaşi taxe ca şi anul trecut. Pentrutimisoara.ro


mai grav
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032974 (s)