News Flash:

Unde vor fi reabilitate tramvaiele din Timisoara

19 Aprilie 2014
1246 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe parcursul următorilor patru ani, 30 de tramvaie din Timişoara vor fi refăcute pentru a dispune de cele mai noi facilităţi în domeniu. Mijloacele de transport în comun vor beneficia de aer condiţionat, încălzire în scaune, camere video, motoare noi, caroserii noi. Practic, doar şasiul va fi păstrat intact.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că licitaţia pentru desemnarea firmei care va reabilita tramvaiele s-a încheiat. Ofertantul câştigător este asocierea a două firme: Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad, anunta Ziuadevest.ro.

Eu mă bucur că sunt două firme puternice. Ştim bine că firma Astra Vagoane Arad este o firmă agreată de concernul Siemens şi produce tramvaie după proiectele Siemens. Vom avea tramvaie care vor arăta ca cele mai frumoasă tramvaie noi. Vor vedea timişorenii ce înseamnă reabilitare, pentru că multă lume şi-a închipuit că le vopsim, le mai chituim puţin pe la geamuri şi le reabilităm. Nu! Reabilitarea înseamnă cu totul şi cu totul altceva. Înseamnă doar păstrarea doar a structurii de metal greu şi în rest totul este tramvai noi”, a declarat Robu.

Reabilitarea unui tramvai va costa 480.000 de euro, preţ la care s-a ajuns în urma licitaţiei electronice. Preţul iniţal propus era de 650.000 de euro. Procedura de reabilitare are şi un criteriu de siguranţă pentru municipalitate. Obligaţia contractuală se referă doar la un tramvai. Doar dacă timişorenii vor fi mulţumiţi de rezultat, se vor reabilita şi alte tramvaie.

La început facem un tramvai. Nu suntem obligaţi să facem 30 de tramvaie. Contractul este unul cadru, pe 4 ani, şi noi putem să reaabilităm de la minim 1, până la maxim 30 de tramvaie. Dacă vom fi mulţumiţi de primul tramvai pe care îl vom reabilita, atunci vom da comandă pentru mai multe. Ne costă 480.000 un tramvai cu toate aceste funcţionalităţi. Un tramvai nou nu îl poţi cumpăra fără vreo două milioane de euro. Nu se poate compara preţul”, a explicat Robu.

Conform edilului, în câteva luni, până la sfârşitul anului 2014, pe străzile Timişoarei va circula primul tramvai reabilitat.


robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1043 (s) | 35 queries | Mysql time :0.045401 (s)