News Flash:

Obiceiul care iti poate distruge inima, ficatul si rinichii

24 Septembrie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte
Unul dintre cele mai comune obiceiuri atunci cand stai seara la televizor sau ieși la bere cu prietenii, consumul de semințe de floarea soarelui sau de dovleac prajite și sarate reprezinta un pericol pentru sanatatea ta.

Considerat ca fiind „un sport național” semințele de floarea soarelui prajite și trecute prin sare sunt delicoase dar deloc sanatoase mai ales daca sunt consumate frecvent și in cantitați mari. Cercetatorii din domeniul alimentar au ajuns la concluzia ca romanii consuma anual in jur de 13.ooo de tone de semințe prajite și sarate. Alaturi de semințele de floarea soarelui aflandu-se și semințele de dovleac.

Atunci cand sunt cosumate in starea lor cruda semințele iți ofera o serie de nutrimenți printre care vitaminele E, B1, B6, acidul folic, magneziu, seleniu și fitosteroli care ajuta la menținerea unui nivel de colesterol bun in sange.

Potrivit epochtimes-romania.com, semințele prajite se transforma din aliatul sanatații tale intr-o bomba calorica. Și asta datorita faptului ca odata cu semințele prajite ingerezi o cantitate foarte mare de sare, astfel rinichii tai vor fi afecțati de acest obicei aparent banal al tau. Necesarul zilnic de sare pentru un organism sanatos este doar de 5-6 grame, iar consumarea semințelor prajite și sarate aduce un aport de pana la 10 ori mai mare.

Dimineața la micul dejun un iaurt cu cereale la care sa adaugi o mana de diverse semințe in starea lor cruda este o exclenta sursa de energie și vitamine. Insa atunci cand ele sunt deja prajite și sarate, consumarea lor poate deveni toxica pentru ficat și pot sa contribuie la apariția cancerului de colon.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca numarul persoanelor afectate de hipertensiune din ultimii ani este intr-o continua creștere. Acest lucru fiind posibil mai ales din cauza alimentației dezechilibrate și a consumului excesiv de sare, unde se incadreaza și celebrele semințe prajite și sarate.

O data instalata hipertensiunea arteriala exista riscul apariției altor boli ale sistemului acrdiovascular precum infarctul, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul renal.

Consuma cu moderație semințele și alege varianta naturala ce iți va oferi mult mai multa energie și sanatate. Un alt aspect de care trebuie sa ții cont este faptul ca un consum exagerat de sare favorizeaza retenția de apa in organism, acțiune ce contribuie la creșterea in greutate.

Semințele de floarea soarelui mai ales, consumate in stare cruda sau chiar prajite la cuptor fara sare iți vor oferi o sursa buna de proteine care va declanșa mai rapid starea de sațietate, astfel vei putea sa ai grija de silueta ta și sa stai departe de tentațiile nesanatoase.

Alege sa consumi mereu doar proteine de calitate, ținand cont de faptul ca ele au un rol important in organism și anume transforma grasimile rele in energie, accelerand in felul acesta metabolismul.

sursa: clicksanatate.ro

obiceiuri dovleac prajite sarate pericol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006219 (s)