News Flash:

Ce faci cand ai intermitent verde la dreapta

24 Februarie 2018
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
intermitent verde la dreapta

- Ce inseamna semaforul verde intermitent pentru viraj la dreapta
- Ce trebuie sa faci intr-o asemenea situatie
- Cand nu trebuie sa blochezi banda destinata virajului la dreapta


Cu totii ne-am gasit de nenumarate ori intr-o intersectie semaforizata, si cu un semafor intermitent pentru virat la dreapta. Ne-am pus pe banda respectiva si deodata am inceput sa auzim claxoane si injuraturi despre rude de care nici nu stiam pana atunci. Deoarece am intalnit multi conducatori auto care nu stiu cum sa abordeze o astfel de situatie, ne-am gandit sa cautam putin prin Codul Rutier, sa vedem cine are dreptate.

Ei bine, conform O.U.G 195/2002, cunoscuta in limbaj comun drept "Codul Rutier", art.59, punctul 4: "Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul in directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie."


Altfel spus, daca prima banda este destinata mersului inainte, soferii care asteapta schimbarea semaforului in verde pentru a o lua inainte, pot sta fara probleme pe aceasta banda, chiar daca semaforul este intermitent verde la dreapta. Cei din spate, care claxoneaza si injura, pot face la dreapta, doar dupa ce le-au acordat prioritate celor pe care ii claxoneaza. Mai pe romaneste, pot face dreapta doar daca nu incurca pe nimeni.

Insa, exista si o situatie in care cei care vor sa faca la dreapta si ii claxoneaza de zor pe cei care blocheaza prima banda, au dreptate. Este cazul acelor situatii in care intersectia are o banda dedicata de facut la dreapta, semnalizata cu semafor intermitent. Daca stationezi pe o banda speciala de facut la dreapta, marcata specific, iar semaforul destinat bandei tale este verde intermitent, atunci ar fi bine sa o iei la dreapta cat mai repede, deoarece incalci legea, iar injuriile (desi nepotrivite) iti sunt adresate pe buna-dreptate.

sursa: 4tunning.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004917 (s)