News Flash:

Targul Martisorului, organizat si in acest an la Muzeul Judetean de Etnografie din Caransebes

22 Februarie 2018
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
muzeu

 Targul Martisorului, editia a VIII - a, ce se va desfasura in perioada 27 februarie - 2 martie, va fi organizat si in acest an la Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes, a anuntat joi conducerea institutiei de cultura. 

"In cadrul acestei actiuni, accentul cade pe obiectul handmade si pe inovatie, incurajand creativitatea in sfera artistica si mestesugul capabil sa fie reinnoit cu noi particularitati care sa comunice prin expresivitate, imaginatie, simt al umorului, semnificatiile mai vechi sau mai noi ale martisorului. Vor fi expuse spre vanzare martisoare traditionale, gablonturi, cadouri deosebite, felicitari si aranjamente florale", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, Adrian Ardet. 

Martisorul, micul obiect-bijuterie, prins intr-un snur alb-rosu, este un simbol al reinnoirii timpului si al renasterii naturii, odata cu venirea primaverii, dar si un simbol al sperantei, fiind daruit celor dragi pentru a le aduce noroc si belsug. 

Manifestarea dedicata publicului larg este organizata de Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes, cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin, iar intrarea este libera, in fiecare zi, intre 27 februarie si 2 martie, intre orele 10,00 si 18,00. AGERPRES


targul martisorului judetean etnografie regimentului granita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006708 (s)