News Flash:

Ce este bine sa mananci in POSTUL PASTELUI

7 Martie 2017
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
legume

Din dorinta de a tine post foarte multe persoane apeleaza la alimente total nesanatoase din comert care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Afla cum sa mananci sanatos in Postul Pastelui!

Din dorinta de a tine post foarte multe persoane apeleaza la alimente total nesanatoase din comert care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Afla cum sa mananci sanatos in Postul Pastelui!

 

Pateul vegetal, mezelurile vegetale, chiftelele prajite din soia, cartofii prajiti, covrigul sau diversele combinatii de fainoase (sticksuri, covrigei, inelele de paine prajita cu diverse arome) nu trebuie sa ocupe cea mai mare parte din alimentatia ta chiar daca ti-ai propus sa tii post.

 

De asemenea, nici excesul de paine alba sau cartofi nu constituie o optiune tocmai buna pentru o perioada lunga de timp, deoarece organismul nu va avea zilnic nutrientii necesari pentru a functiona la capacitate maxima.

 

 

3 lucruri esentiale cand tii post

 

1. Gateste alimente diverse, alegand in fiecare saptamana cateva legume pe care sa le folosesti pentru tocanite si supe/ciorbe.

 

2. Nu manca toate produsele de post pe care le gasesti la supermarket!

Fii selectiva si citeste inainte lista cu ingrediente. Iar daca poti sa le prepari acasa este de preferat sa faco acest lucru in weekend pentru a fi aprovizionata in timpul saptamanii.

 

3. Gandeste in mare un meniu general, diversificat fara sa te complici! 

Alege 2-3 optiuni pentru micul dejun (de exemplu, in loc de cereale cu lapte de vaca foloseste laptele vegetal, in loc de paine cu pateu de porc alege painea cu pasta de naut, salata de vinete, pasta de avocado, zacusca, pateu de linte, in loc de cereale cu iaurt prepara un terci din fulgi de ovaz cu diverse fructe proaspete sau uscate, inlocuieste untul cu unt de arahide sau de cocos presat la rece etc).

Pentru mesele de pranz si cina inlocuieste preparatele din carne cu ciuperci, oleaginoase crude, leguminoase, quinoa, orez integral, paste integrale care vor oferi consistenta mancarii si un plus de nutrienti.

 

 

Alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu cand tii post

 

Pentru ca organismul sa beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, grasimi bune si proteine de calitate este esential sa ai o alimentatie diversificata pe perioada postului. Baza retetelor tale o vor constitui legumele si verdeturile la care se adauga ingrediente la fel de valoroase pentru cantitatea lor bogata in proteine.

 

1. Fasolea boabe

2. Nautul

3. Mazarea

4. Lintea

5. Verdeturile crude (spanacul, patrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde)

6. Legumele crucifere (broccoli, conopida, varza) si orice alte legume care sunt pe placul tau

7. Nucile si semintele neprajite

8. Orezul integral (brun) sau basmati

9. Ovazul

10. Hrisca

11. Fructele proaspete

12. Avocado si uleiul de masline sau de floarea-soarelui presate la rece

 

Un exemplu oferit de celebrul Dr. Oz este asocierea dintre orezul brun cu boabele de fasole, impreuna conferind organismului proteine complete care inlocuiesc cu succes carnea. Iar daca ai pofta de paste, incearca sa le alegi pe cele din faina integrala si sa le asociezi cu ulei de masline, usturoi si diverse legume/verdeturi.

 


9 ovazul 10 hrisca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005817 (s)