News Flash:

Ce boli faci daca inhalezi aer cu mucegai

20 Mai 2017
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
mucegai perete
Mucegaiul se dezvolta in special in locuri cu umiditate ridicata, cum ar fi zone din bai sau bucatarie acolo unde umiditate ste crescuta din cauza vaporilor de apa. 

Printre tipurile de mucegai care se gaseste inlocuinte se numara Aspergillus, Penicillium, Cladosporium, cel mai toxic fiind mucegaiul negru: Stachybotrys chartarum. De obicei, acest tip de mucegai este cauzat de expunerea la apa sau acumulare de apa pe suprafete mici sau intinse, cum sunt hartia si lemnul.

Cum iti afecteaza sanatatea
Cand mucegaiul este inhalat in plamani, isi lasa amprenta in mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai si multe dintre ele pot fi identificate in urina, saliva sau scaun.

Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sanatate care incurca medicii si expertii, deoarece acestea par sa aiba putine simptome. in stare incipienta, este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai sa se manifeste prin inflamatii si printr-o crestere mica sau graduala in alergii. in stare avansata, este posibil ca expunerea la mucegai sa duca la aparitia astmului bronsic, stresului oxidativ si probleme ale sistemului imunitar.

Principalele simptome ale inhatatiei aerului cu mucegai
dureri articulare si rigiditate;
dificultati de concentrare;
oboseala fizica si slabiciune;
ameteala;
probleme de respiratie;
furnicaturi sau amorteala la nivelul pielii;
sensibilitate la lumina.

Ce poti face
in primul rand, trebuie neaparat sa iesi din mediul in care traieste mucegaiul si sa apelezi la ajutor profesional care sa elimine mucegaiul din casa. Mergi la medic pentru a-ti recomanda ce lianti sa folosesti in vederea eliminarii toxinelor din organism. Poti apela si la probiotice, magneziu, vitamine. 
Instaleaza in casa un filtru de aer.

sursa: doctorulzilei.ro

mucegaiul umiditate ridicata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004626 (s)