News Flash:

Ce boli ai daca iti amortesc mainile

22 Mai 2017
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
mana amortita
Daca iti amortesc mainile inseamna ca suferi de aceasta boala
Corpul nostru comunica cu noi intr-un mod foarte specific si ne pune la dispozitie informatii pretioase despre starea noastra de sanatate precum si despre bolile sau afectiunile de care suferim fara sa stim ori de care riscam sa ne imbolnavim.
Degetele si palmele la fel ne ofera informatii.
In continuare iti vom spune cum trebuie sa interpretezi semnele care ni le ofera palmele si degetele.
1.Senzatia de amorteala din varful degetelor poate fi un simptom de boala cardiovasculara
2.Furnicaturile si amorteala din palme pot semnala deficitul vitaminelor B si E in organism.
3.Daca ai o senzatie de furnicatura care porneste de la talpi si urca pana la palme, exista riscul sa faci diabet.
4.Senzatia de intepaturi in degete poate fi cauzata de suprasolicitarea

musculara. Din fericire, in acest caz nu trebuie decat sa te odihnesti bine si sa nu depui efort fizic timp de cateva zile.
5.Paloarea nejustificata insotita de amorteala degetelor pot fi simptome ale sindromului Buerger. Ea apare la fumatori si provoaca inflamarea capilarelor.
6.Daca simti durere, amorteli si intepaturi in palme chiar si atunci cand esti in stare de rapaos, exista riscul sa faci sindromul Tunel Ciprian. In acest caz, mergi la medic.
7.Uneori simtim membrele amortite din cauza leziunilor vertebrale, care afecteaza ramificatiile nervoase ale membrelor.
In acest caz este recomandat sa faci mai multa miscare sau yoga.
Iti amortesc mainile in timp ce dormi? Te-ai trezit vreodata brusc cu o senzatie neobisnuita si niste furnicaturi suparatoare la nivelul mainilor? Iti amortesc mainile de mai multe ori pe noapte, facandu-te sa te trezesti cu aceeasi senzatie ciudata? Daca da, atunci citeste in continuare acest articol si iti vom explica pe larg care sunt cele mai frecvente cauze si remedii pentru acest fenomen.
Carceii sau amorteala mainilor pot fi cauzati de ceva normal: dormitul intr-o pozitie proasta care blocheaza circulatia sangelui. Dar alteori nu au nimic de-a face cu pozitia in care dormi. Este o senzatie neplacuta care uneori apare si in alte zone ale corpului, cum ar fi picioarele.
Sa vedem care sunt cauzele.
Activitatile din timpul zilei
Uneori incheieturile sunt suprasolicitate. Activitati manuale cum ar fi tehnoredactarea, folosirea foarfecelor, a diferitelor unelte, cusutul etc. pot afecta nervii de la nivelul mainilor. Indoirea si indreptarea continua a acestei zone o poate suprasolicita. Durerea apare in special noaptea, atunci cand incetezi miscarea, iar nervii si tendoanele elibereaza presiunea cu cea mai mare intensitate.
Retentia de apa
Kilogramele in plus, lipsa miscarii sau o alimentatie neadecvata pot provoca nu numai umflarea picioarelor, ci si a mainilor, ca urmare a retentiei de apa din organism. Furnicaturile din timpul noptii sunt mult mai intense, iar circulatia este afectata, creand o presiune care provoaca un mare disconfort.
Deficitul de vitamina B12
De multe ori, o alimentatie deficitara si incorecta duce la un deficit de vitamina B. Aceasta lipsa de vitamine prezinta consecinte care sunt de multe ori neglijate si puse pe seama oboselii de la lucru sau din viata de zi cu zi. Simptomele asociate cu lipsa de vitamina B sunt: oboseala, moleseala, paloarea pielii, senzatia ca suferi de tahicardie si amorteala in maini si in picioare. Amorteala survine pe timp de noapte, deci tine cont si de acest factor.
Sursa:sanatosi.com

diabet musculara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004760 (s)