News Flash:

Ce a declarat premierul Moldovei dupa intalnirea cu Ciolos

26 Ianuarie 2016
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
pavel filip
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat, marti, ca Executivul de la Chisinau doreste sa demonstreze prin fapte concrete ca este un guvern proeuropean, afirmand ca agenda de reforme prevazute in acordul de asociere cu UE este prioritara.
"Vreau sa va spun cu toata certitudinea ca acest Guvern este determinat sa demonstreze prin fapte concrete ca este un guvern proeuropean, calificativ de fapt compromis intr-o anumita masura de clasa politica de la Chisinau. Agenda de reforme prevazute de acordul de asociere cu UE si relansarea cooperarii cu parteneri externi de dezvoltare constituie o prioritate pentru Cabinetul de ministri si vom actiona in asa mod incat calificativul proeuropean sa revina in albia normalitatii", a afirmat Pavel Filip, dupa intalnirea pe care a avut-o cu Dacian Ciolos.
El a multumit premierului roman pentru ca a acceptat aceasta intalnire si pentru ca a decis sa intinda o mana de ajutor Republicii Moldova.
"Vreau sa multumesc ca si de aceasta data Romania a decis sa intinda o mana de ajutor tarii mele care, dupa cum cunoasteti, este intr-o situatie extrem de dificila. Am avut o discutie foarte constructiva si pragmatica pentru care ii multumesc domnului prim-ministru si colegilor dumnealui. Poate acum mai mult ca oricand sprijinul acesta este vital pentru cetatenii Republicii Moldova", a aratat seful Guvernului de la Chisinau.
Premierul moldovean a mentionat ca si-a propus ca in 100 de zile sa indeplineasca masurile din programul de guvernare, dar a admis ca fara sprijinul Romaniei aceasta sarcina este dificila.
"Ii spuneam domnului prim-ministru ca doar acum am inteles in profunzime expresia ca prietenul bun la nevoie se cunoaste. De fapt Romania a procedat de cate ori a fost nevoie, in asemenea maniera. Tin sa multumesc pentru disponibilitatea Romaniei de a acorda sprijinul financiar rambursabil de 150 milioane de euro, pe termen de 5 ani, desigur in conditiile in care Guvernul de la Chisinau demonstreaza ca merge pe calea reformelor. Totodata, am convenit cu primul-ministru sa valorificam si ajutorul financiar nerambursabil de 100 milioane (euro — n.r.) in masura posibilitatilor", a mai spus Pavel Filip.
AGERPRES

dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005104 (s)