News Flash:

Catalin Striblea pleaca de la Romania TV

30 Decembrie 2014
1488 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa Silviu Manastire, un alt prezentator important a anuntat ca pleaca de la Romania Tv. Este vorba despre Catalin Striblea, care duminica seara a avut ultima sa emisiune la postul tv din care a facut parte aproape sase ani.

"Am stabilit cu conducerea postului sa ne despartim de la 1 ianuarie 2015. Sper sa continui ca jurnalist", a anuntat Catalin Striblea, in direct la Romania Tv.

Contactat de DCNews, jurnalistul a declarat ca este vorba despre "o decizie luata de comun acord cu conducerea televiziunii".

"Nici ei nu si-au dorit foarte mult sa raman, nici eu nu am insistat sa mergem mai departe impreuna", ne-a mai spus Catalin Striblea.

Intr-o postare pe blogul sau, prezentatorul tv a explicat mai amanuntit cauzele care au dus la despartirea de Romania Tv si a oferit detalii despre planurile de viitor pe care le are:

"Duminica seara am avut ultima emisiune la Romania TV. A fost capatul unui drum de aproape sase ani, in mare cu aceeasi echipa cu care am inceput la Realitatea sau Realitatea FM. Am convenit acum, de comun acord, ca e o rascruce si ca nu ne intelegem cum sa mergem mai departe.

De ce am plecat? Uneori am simtit ca sunt mai multe lucrurile care ne despart, decat cele care ne legau. De ce au vrut ei sa plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil ca e vorba de acelasi sentiment.

Ne-am certat? Nicio secunda. Am trecut fiecare cu calm si chiar razand. Bine, ei au si experienta transferurilor de jucatori pe care le fac de ani de zile. M-a surprins? Sincer sa fiu, daca m-ati fi intrebat acum o luna as fi avut dubii. Am sa le reprosez ceva? Mi-ar fi placut ca lucrurile sa fie mai clare, dar le multumesc pentru sprijin de-a lungul ultimilor ani.

Iar pentru cei care asteapta sa incep un razboi de natura etica, ideologica sau tabloida cu conducerea sau patronatul va inselati profund. Ce am avut de spus ne-am spus intre noi. Eu unul cred ca Ultima Ora a fost un program politic bun si credibil. Pentru el am muncit in ultimul an alaturi de Liliana Ruse, o super-jurnalista, in fata careia ma inclin. De altfel, publicul a creditat acest program care, in noiembrie, a fost cel mai vizionat dupa breaking-news-uri, evident. Asta inseamna ca am muncit serios.

Si, da, drumul ales de conducerea Romania TV in ultimele luni, nu a fost unul cu care sa fiu de acord in totalitate. Si ei stiu asta. Dar eu unul nu fug cand dau de greu. Imi exprim ideile si fac ce se poate face. Programul nostru, Ultima Ora, a fost corect si ne-am asumat tot ce a fost acolo.

Ar mai fi o intrebare. Cea pe care am auzit-o cel mai des in ultimul an. Cea pe care am primit-o aproape zilnic in perioadele agitate: de ce nu pleci de la Romania TV? Raspunsul e simplu: sunt oamenii cu care am strabatut perioade profesonale extraordinare, dar si foarte grele, oamenii care au fost langa mine la bine si mai ales la rau.

Pe cei care mi-au fost mai apropiati i-am cunoscut de la experienta Realitatea FM, cel mai drag proiect profesional al meu. M-au sprijinit atunci intr-o constructie temerara si am colaborat bine. Tot ei mi-au dat cea mai importanta emisiune din prime-time-ul Realitatii, pe atunci cea mai mare televiziune de stiri a Romaniei.

Alaturi de ei am ramas seara intr-o televiziune goala, fara tehnicieni, regizori si semnal. (si ce emisiune extraordinara am facut in acea noapte...). Sunt niste oameni foarte curajosi. Si am stat cu ei, desi toti expertii de televiziune mi-au spus ca sunt nebun.

Aceeasi oameni au stat zile intregi cu mine in salon, cand mi-a fost cel mai greu. Iar eu nu pot sa uit ca tura mea de emisie, baietii care au fost primii sustinatori si cei mai aspri critici ai mei, au stat langa sala mea de operatii in acea zi. Datorita lor m-am intors in televiziune si am mers mai departe, desi ma gandisem sa renunt.

De langa acesti oameni mi-e greu sa plec si o fac cu inima stransa.

Ce voi face mai departe? Nu pot sa va spun inca. Cred ca voi ramane tot in presa, desi inca mai visez si la varsta asta ca as putea face si altceva. Dar pot sa va spun sigur ca nu am plecat pentru ca m-a sunat cineva sa-mi ofere o chestiune mult mai buna. Am vorbit cu doi sau trei conducatori de redactii in ultimul an. Nu m-am dus la niciunul sa ma "ofertez". Ei m-au cautat si am stat de vorba pentru ca asa mi se pare normal. Au fost si oferte pe masa, dar nu am fost pregatit. Poate de acum inainte.

Sper sa-mi gasesc locul. Sa fiti siguri, insa, ca aici pe blog ne vom revedea.

Sa aveti un an bun si spor in toate!", a scris Catalin Striblea.

jurnalist catalin striblea razboi ultima ora liliana ruse
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004129 (s)