News Flash:

Catalin Predoiu despre Guvern: Din punctul meu de vedere ar trebui sa plece

5 Februarie 2017
934 Vizualizari | 0 Comentarii
predoiu
Deputatul PNL Catalin Predoiu a declarat, duminica, la Parlament, ca din punctul sau de vedere actualul Guvern "ar trebui sa plece" intrucat "nu mai este respectat de catre romani".
Predoiu a spus ca cei care ies in "piata" nu sunt scosi pentru a protesta de nimeni altcineva decat de dorinta lor de a se face auzite "valori precum libertate, egalitate, justitie".
"Tot ce striga cei din piata este o zguduire in intreaga societate romaneasca pentru ca aceasta ordonanta jigneste tot ce are mai frumos, mai demn un popor, ideea de justitie, de libertate si de egalitate in fata legii. De aia sufletele romanilor sunt zguduite si de aia ies in piata. Nu ii scoate nimeni in piata altcineva decat dorinta lor de a se face auzite aceste valori — libertate, egalitate in fata legii, justitie, asta nu intelege PSD, ca nu intelege natura acestor demonstratii. Din punctul meu de vedere ceea ce scriu oamenii in piata este complet intemeiat si fara indoiala ca acest Guvern prin ce a facut s-a decredibilizat complet. Nu mai are, daca vreti, autoritate morala. Nu este suficient sa ai autoritate legala, sa ai autoritatea votului, trebuie sa ai si o autoritate morala pentru ca poporul sa te respecte iar acest guvern nu mai este respectat de catre romani. Nu mai este respectat nici macar de catre cei care l-au votat. Si-a pierdut pur si simplu baza de autoritate morala in fata romanilor. Din punctul meu de vedere ar trebui sa plece acest guvern", a afirmat liberalul.
In opinia sa, Guvernul poate oricand sa abroge ordonanta de urgenta pe care a emis-o.
"Guvernul poate oricand sa abroge ordonanta de urgenta pe care a emis-o, are acest drept, poate sa o faca. (...) Guvernul este autoritate administrativa si o autoritate administrativa emite acte administrative. Chiar si un act cu caracter legislativ imbraca si forma unui act administrativ atunci cand este emis de guvern care, repet, este autoritate administrativa. De aceea noi putem sa vorbim si de o revocare a acestui act administrativ care ar avea si un mare avantaj ca scuteste complet discutie de efectele retroactive ale actului. Prin urmare, Guvernul are parghii suficiente la dispozitie ca sa rezolve problemele. Daca nu o sa o rezolve probabil justitia pentru ca acest act este neconstitutional, este si un act care are caracter de act administrativ nelegal, deci din punctul meu de vedere anulabil si intr-o instanta de drept comun", a spus Predoiu.
Potrivit acestuia, ordonanta de modificare a codurilor penale "nu are temei juridic", ea producand ''daune imense reputatiei Romaniei".
"Aceasta ordonanta nu va sta in picioare pentru ca nu are cum, nu are temei juridic. Intrebarea este pana se prabuseste produce sau nu daune justitiei. Deja a produs daune imense reputatiei Romaniei, a produs daune imense daca vreti la nivelul de opinie publica, la nivelul coeziunii societatii", a mai spus parlamentarul liberal.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008222 (s)