News Flash:

Sedinta de urgenta pentru abrogarea ordonantei din justitie, programata la ora 14:00

5 Februarie 2017
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu2
Ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale va fi abrogata duminica, in sedinta de guvern, a anuntat premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Conform surselor Antena 3, sedinta este programata pentru duminica, la ora 14:00.


"Am luat, dupa aceste zile, cateva decizii. Prima, maine vom face in regim de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea acestei ordonante. (...) Folosesc termenul 'abrogare'. (...) Am vazut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de catre Administratia Prezidentiala, atunci cand ne-a cerut sa abrogam aceasta ordonanta. Vom gasi calea legala, abrogarea, prorogare, ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta", a declarat, sambata seara, premierul Grindeanu.


Prim-ministrul a precizat ca nu doreste ca Romania sa fie dezbinata.


"Nu doresc sa dezbinam Romania. Romania nu poate fi rupta in doua. Romania, cred eu, in acest moment - prin tot ceea ce se intampla, pe de o parte, pe partea cealalta - argumentele celor care ne-au sustinut si ne-au votat -, pare rupta in doua, daca nu chiar in mai multe bucati. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva", a spus Grindeanu.


Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constitutionala le-a luat si care nu au fost puse in practica vor fi transpuse "in cel mai scurt timp" in cadrul legal.
"E nevoie de (...) o concordanta intre ceea ce inseamna deciziile Curtii Constitutionale si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curtii Constitutionale si de la forma pe care o avem, excluzand poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel incat, dupa un dialog pe care sper sa-l am - si folosesc acest prilej pentru a lansa aceasta invitatie la dialog -, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea in concordanta a deciziilor Curtii Constitutionale cu cadrul legal", a afirmat Grindeanu.


Seful Executivului a subliniat ca orice decizie a Curtii Constitutionale este obligatorie.


"Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toti cetatenii Romaniei. (...) Am urmarit cu atentie tot ceea ce s-a intamplat in aceste zile in toata tara si am vazut pozitiile oamenilor, foarte multe dintre ele argumentate, altele, in schimb, nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este ca s-a creat un clivaj in societate. Pe de alta parte, membrii si sustinatorii nostri ne indeamna sa continuam in ceea ce inseamna acest demers", a mai afirmat Grindeanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006473 (s)