News Flash:

Cat de des trebuie sa-ti speli prosopul de baie

21 Februarie 2017
976 Vizualizari | 0 Comentarii
prosop de baie
Daca ai facut un dus astazi, corpul tau ar putea fi curat, dar prosopul de baie este cel mai probabil murdar.
Momentul in care ai folosit prosopul, produce un teren propice pentru bacterii, ciuperci, celule moarte de piele, saliva, secretii anale si urinare si multi alti acarieni din baia ta care „au urcat la bord” atunci cand ai calcat pe prosop, inclusiv cei din vasul de toaleta.
Vestea buna este ca majoritatea dintre acesti microbi nu iti pot face rau. De fapt, multi dintre ei provin chiar de pe corpul tau. Dar, sunt acolo si se multiplica rapid.
Asadar, de cate ori poti folosi prosopul de baie inainte de a crea mediul ideal pentru bacterii? Oare fiecare dintre noi ne spalam prosoapele de baie suficient de des?
„Nu trebuie sa fie folosit mai mult de 3 ori”, a declarat microbilogul si patologul Philip Tierno de la University School of Medicine pentru Tech Insider. Asta pretinzand ca dupa folosire il usuci complet si il lasi la aerisit.
„Daca prosopul de baie incepe sa aiba un miros, indiferent ce fel de miros este acela, acolo incep sa se dezvolte microbi si ar trebui sa il speli”, continua Tierno.
Pentru multi dintre noi, sa speli prosopul o data la 3 utilizari este extrem de mult. In urma celor aflate cu privire la pericolul la care ne expunem atunci cand nu ne spalam prosopul de baie la timp, Tech Insider a realizat un chestionar folosind SurveyMonkey Audience, pe care l-a completat 523 de adulti cu varste peste 18 ani, in perioada 2 – 3 noiembrie 2015.
Astfel, s-a descoperit ca dar 20% dintre respondenti isi spala prosopul de baie atunci cand trebuie, in vreme ce aproximativ jumatate dintre acestia o fac o data pe saptamana.
Presupunand ca oamenii fac dus o data pe zi, asta inseamna ca aproximativ jumatate din populatie asteapta aproape de 2 ori mai mult decat ar trebui pana sa isi spele prosoapele de baie.
Alti 17% au spus ca isi spala prosoapele de baie doar de cateva ori pe luna, iar o mica parte din ei au spus ca il spala in fiecare zi sau o data la doua zile – aproximativ 7%, respectiv 6%.
Ce inseamna acest lucru? Majoritatea oamenilor nu isi spala prosoapele de baie atat de des cat ar trebui, iar acestea sunt murdare, dar cert este ca nimeni nu va muri din aceasta cauza.
„Ideea este sa fii prudent si sa ai la cunostinta aceste lucruri”, spune Tierno. In mare parte, sa tii cont de faptul ca prosopul tau de baie este dezgustator si cel mai probabil nu il speli suficient de des.

dus murdar bacterii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006534 (s)