News Flash:

Castelul Corvinilor se inchide timp de patru saptamani

19 Noiembrie 2013
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi închis pentru public în perioada 23 noiembrie-13 decembrie, interval de timp în care în incinta monumentului istoric urmează să fie efectuată o curăţenie generală.

'Turiştii nu vor avea acces în incinta castelului. Dorim să facem curăţenie generală în toate sălile acestui monument istoric, iar pentru ca această acţiune să se desfăşoare cât mai repede şi bine este nevoie să oprim, temporar, vizitarea castelului', a declarat luni pentru AGERPRES Bianca Lovasz, directorul Direcţiei Venituri în cadrul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află castelul.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, în acest an, un număr foarte mare de turişti şi încasări record în valoare de 2,1 milioane lei, date centralizate până la sfârşitul lunii august. În acest context, autorităţile locale din municipiul Hunedoara au estimat că încasările pe întregul an 2013 ar putea ajunge la suma de trei milioane de lei.

Un bilet de intrare în castel costă 20 de lei, iar copiii sub şapte ani beneficiază de gratuitate.

Castelul Corvinilor este considerat unul dintre simbolurile municipiului Hunedoara, fiind un reper pentru turiştii care tranzitează zona.

Ridicat în secolul al XV-lea de către Ioan de Hunedoara, castelul este o construcţie impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulţi proprietari şi a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deţinând diverse colecţii de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar şi piese de artă decorativă sau etnografie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005381 (s)