News Flash:

GALERIE VIDEO / TRAGEDIA din FILIPINE: Bilantul taifunului - 4.460 de morti

15 Noiembrie 2013
1372 Vizualizari | 0 Comentarii

Taifunul Haiyan care a devastat Filipine în urmă cu o săptămană a provocat cel puţin 4.460 de morţi, a anunţat ONU vineri, o cifră imediat contestată de către autorităţile filipineze.

"La 13 noiembrie, guvernul a raportat că 4.460 de persoane au murit", a declarat Biroul coordonării afacerilor umanitare al Naţiunilor Unite (OCHA).

Intrebată asupra sursei acestei cifre, purtătoarea de cuvant a OCHA, Orla Fagan, a precizat că ONU a primit-o de la unitatea operaţională regională a Consiliului naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale.

Insă purtătorul de cuvant al acestui organism, Reynaldo Balido, a insistat că bilanţul oficial este încă 2.360 de morţi. Intrebat în legătură cu cifra transmisă de ONU, acesta a spus că "nu este adevărată".

Preşedintele filipinez Benigno Aquino a estimat la randul său, marţi, că bilanţul definitiv se va situa în jurul a 2.500 de morţi. ONU a menţionat anterior un posibil bilanţ de 10.000 de morţi doar în oraşul Tacloban, capitala insulei Leyte, una dintre cele mai afectate de taifun.

Bilanţ oficial guvernamental: Taifunul Haiyan s-a soldat cu 3.621 de morţi în Filipine

Taifunul Haiyan, care a devastat centrul Filipinelor, s-a soldat cu 3.621 de morţi, a anunţat vineri Consiliul naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale, revizuind în creştere un bilanţ precedent de 2.360 de morţi, relatează AFP.

Totodată, 1.140 de persoane sunt date dispărute, a precizat pentru AFP Reynaldo Balido, purtătorul de cuvant al acestui organism guvernamental, în timp ce ONU a avansat, vineri dimineaţă, după o săptămană de la trecerea taifunului, bilanţul de 4.460 de morţi
MEDIAFAX

Galerie Video


taifunul haiyan filipine onu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)