News Flash:

Carmen Dan, despre masurile luate in judetele afectate de canicula: 517 puncte de prim ajutor in tara

1 Iulie 2017
493 Vizualizari | 0 Comentarii
cort

Carmen Dan: 517 puncte de prim ajutor în ţară. 32 de victime ale căldurii în 24 de ore

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat vineri, la începutul şedinţei de guvern, măsurile luate de ministerul de Interne în judeţele ameninţate de caniculă. Toţi prefecţii au fost solicitaţi să verifice dacă măsurile dispuse de comandamentul de caniculă sunt implementate.

”Ministerul Afacerilor Interne a transmis instituţiilor prefectului din judeţele în care au fost emise atenţionări de cod portocaliu şi cod roşu, o nouă radiogramă prin care am transmis prefecţilor să verifice modul în care s-au implementat măsurile dispuse prin comandamentul de caniculă constituit acum două zile. Avem în acest moment înfiinţate 517 puncte de prim ajutor în localităţile unde sunt deja înregistrate temperaturi foarte mari”, a spus ministrul de Interne Carmen Dan.

Numărul persoanelor afectate de temperaturile ridicate din ultimele 24 de ore au afectat 32 de persoane. Zilnic sunt disponibile, la nivelul ţării, 840 de ambulanţe, pregătite să intervină în cazul în care numărul apelurilor la 112 va fi unul ridicat.

Măsurile luate în Capitală

Corturi anticaniculă, dotate cu are condiţionat, apă şi asistenţă medicală, amplasate în Capitală. Măsurile luate de primăriile de sector

Un număr de 15 corturi, dotate cu aer condiţionat, apă şi asistenţă medicală de specialitate, au fost montate la nivelul Capitalei, alte 10 containere medicale urmând să fie instalate în zilele următoare, potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în cele 15 corturi, asistenţa medicală va fi asigurată de personal medical de la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pe bază de voluntariat, şi din cadrul cabinetelor medicale şcolare ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Punctele medicale anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piaţa Victoriei, Piaţa Romană – Rond ASE, Piaţa Romană – Metrou, Piaţa Universităţii – Arhitectură, Piaţa Unirii (Magazin Unirea), Piaţa Unirii (Piaţa 11 Iunie), Piaţa Moghioroş, Piaţa Iancului – Metrou, Dristor – Metrou, Parcul Herăstrău, Parcul Cişmigiu (vis-a-vis de Prefectura Municipiului Bucureşti), Parcul Carol, Piaţa Muncii, Piaţa Crângaşi, Magazinul Bucur Obor

Reprezentanţii municipalităţii anunţă că, în premieră, zilele următoare vor fi instalate 10 containere medicale, moderne, dotate cu chiuvetă, canapea şi aer conditionat, cu personal medical, la care bucureştenii pot apela în caz de nevoie.

"Acestea vor fi amplasate în Piaţa Victoriei, Parc Herăstrău, Piaţa Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piaţa 11 Iunie-Regina Maria, Parcul Cişmigiu, Arhitectură şi Obor", arată sursa citată.

Fiecare primărie de Sector a instalat puncte de prim-ajutor pentru a venit în sprijinul celor doborâţi de caniculă

"Primăria Sectorului 2 va acorda asistenţă medicală de prim ajutor şi va organiza punctele pentru distribuirea de apă rece către populaţie, la sediul instituţiei, la Serviciul de Asistenţă Socială <<Glinka>>, la Serviciul de Asistenţă Socială <<Maşina de Pâine>> , la Clubul <<Înţelepţilor>>, la Clubul <<Seniorilor>>, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2, la Sediul Administrativ al DGASPC Sector 2, la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Aceste puncte vor intra în funcţiune la declararea stării de caniculă (cod galben, portocaliu sau roşu). În aceste puncte va exista personal medical având la dispoziţie trusa de prim ajutor şi aparat de măsurare a tensiunii arteriale. Tot aici se va distribui apă rece de la dozator", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.

Şi Primăria Sectorului 3, prin instituţiile din subordine, a amenajat mai multe puncte de prim ajutor.

"Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 pune la dispoziţia bucureştenilor patru puncte de prim-ajutor şi două de hidratare. Punctele de hidratare sunt deschise în cadrul centrelor de zi <<Clubul Seniorilor>>, aflat pe aleea Râmnicu Sărat, şi la <<Clubul Seniorilor>> din strada Codrii Neamţului. Punctele de prim-ajutor funcţionează la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte <<Floarea Speranţei>>, <<Casa Max>>, la Centrul de urgenţă pentru persoane fără adăpost şi la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice <<Sf. Ana>>", anunţă administraţia locală Sector 3.

Ca urmare a avertizării meteo referitoare la temperaturile foarte ridicate prognozate pentru zilele următoare, în Capitală, şi Primăria Sectorului 4 a instituit şase puncte de prim ajutor.

"Punctele de prim-ajutor sunt amplasate în zonele Piaţa Sudului, Progresul, Apărătorii Patriei, Străduinţei dar şi pe bulevardele Tineretului şi Constantin Brâncoveanu, în apropierea staţiilor de metrou. Acestea sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, apă potabilă, trusă medicală şi vor fi deschise zilnic, în intervalul orar 10.00 – 18.00. De asemenea, la sediile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 precum şi la cele ale administraţiilor pieţelor, cetăţenii vor primi apă şi li se va putea acorda primul ajutor".

În Sectorul 5, autorităţile locale au pregătite şapte containere anti-caniculă, ce vor funcţiona şi ca puncte de informare, pentru cetăţenii care vor avea nevoie să se răcorească în aceste zile toride.

"Primăria Sectorului 5 are deschise şapte module de informare care pe perioada de cod de caniculă sau ger funcţionează şi ca puncte de prim ajutor şi sunt poziţionate în următoarele zone: la staţia de metrou Izvor, pe şoseaua Alexandriei la staţia Teiuş, lângă Liberty Mall, la intersecţia dintre strada Mărgeanului cu calea 13 Septembrie , la Piaţa Ferentari, la intersecţia Şos. Giurgiului cu strada Toporaşi şi pe şoseauaViilor, la intersecţia cu strada Dr. Constantin Istrati. Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, truse de prim ajutor, scaune, birouri şi dozatoare de apă. Containerele funcţionează de luni până vineri în intervalul orar 08:00- 18:00", se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 5.

Şi în Sectorul 6 au fost amplasate, încă de la începutul acestei săptămâni, mai multe corturi unde cetăţenii care au stat prea mult în bătaia soarelui se pot răcori.

 

"Este deja foarte cald în Capitală, iar spre sfârşitul săptămânii temperaturile vor atinge 40 de grade la umbră. Am dispus deschiderea punctelor de prim ajutor în toate cartierele din Sectorul 6. Recomand ferm celor care nu au treburi urgente, în special persoanelor în vârstă, să evite deplasările pe cât posibil, mai ales la orele de vârf. Cei care sunt totuşi obligaţi să iasă din casă trebuie să ştie unde pot primi ajutor medical şi se pot răcori sau odihni", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029522 (s)