News Flash:

Care este starea militarilor raniti in accidentul grav din Arges

30 Iunie 2017
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd cluj
Directorul adjunct al Spitalului Militar, Mariana Jinga, a declarat, vineri, referitor la starea militarilor implicati in accidentul din Arges, ca ei sunt in stare stabila, unul dintre ei avand nevoie de interventie chirurgicala, in timp ce ceilalti cinci sunt doar monitorizati.
„Consideram ca cei sase militari nu au leziuni care sa reprezinte pentru ei un risc vital, dar ii monitorizam cu foarte mare atentie”, a declarat Jinga.
Cei sase militari au ajuns la spital cu politraumatisme si au fost consultati de echipe multidisciplinare din cadrul unitatii medicale, a mai spus sursa citata.
„Unul singur a necesitat operatie, ceilalti nu au avut nevoie. (...) Un pacient este internat la ordtopedie cu fracturi de oase lungi si in aceasta dimineata s-a intervenit chirurgical . Deja interventia s-a terminat si pacientul este in stare buna. Interventia a decurs in conditii foarte bune”, a precizat medicul militar.
Conform sursei citate, trei dintre cei sase militari sunt internati la Sectia de chirugie torcaica, ei avand fracturi costale si de stern, insa starea lor este buna, iar afectiunile nu le ameninta viata.
„In urma investigatiilor s-au internat trei dintre ei pe sectia de chirirgie toracica prezentand traumatism toraco-pulmonar. Prezinta fracturi costale si de stern dar nu sunt severe. Nu au disfunctie ventilatorie. Sunt in stare buna nu le ameninta viata, sunt monoritizati de echipa de la chirurgie toracica. Doi dinte ei, pentru ca prezentau traumatisme cranio-cerebral si vertebro-medular, nu sunt severe, nu sunt cu deplasare, nu au deficite motorii, nu au fost nevoie sa se intervina chirurgical si ei sunt monitorizati de echipa neurochirurgicala”, a mai spus Jinga.
Medicul de la Spitalul Militar a mai spus ca doi dintre cei sase militari au fost transportati la Bucuresti cu avionul, iar alti doi pe cale terestra.
In urma accidentului de vineri seara, alti trei militari au fost raniti. Doi dintre ei se afla in ingrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov si unul la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Ion Jianu” din Pitesti.
Un camion cu 13 militari apartinand unitatii Vanatori de munte Campulung Muscel a cazut, joi seara, intr-o rapa din localitatea argeseana Dambovicioara. Interventia a fost dificila din cauza terenului accidentat si a prapastiei adanca in care a cazut camionul.
Potrivit unui comunicat transmis de MApN, trei militari romani, plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit in accidentul de joi seara, in apropierea localitatii Valea Urdei, din judetul Arges.
Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.
Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.
Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era casatorit si avea un copil.
Mai multe slujbe de comemorare au avut loc, vineri dimineata, in toate unitatile militare din tara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004699 (s)