News Flash:

Cand vom putea circula pe autostrada Lugoj-Deva?

17 Februarie 2017
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Deschiderea circulatiei pe 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva pare misiune imposibila pentru orice Guvern. Executivul tehnocrat a ratat acest obiectiv la sfarsitul anului trecut, invocand motive birocratice si chiar un sabotaj din partea juristilor Companiei de Drumuri.
Desi spune ca a eliminat obstacolele birocratice, noul Guvern intarzie la randul sau inaugurarea.
Dupa ce fostul Executiv nu a reusit anul trecut sa deschida circulatia pe sectiunea Dumbrava-Margina din autostrada Lugoj-Deva, noul Guvern intampina la randul sau obstacole. Presat de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a anuntat inaugurarea acestei sectiuni in perioada 6-10 februarie. Termenul a fost insa depasit, scrie ziuadevest.ro.
Surse din cadrul Companiei de Drumuri au explicat pentru ECONOMICA.NET ca inaugurarea este amanata din cauza ca lucrarile nu sunt finalizate integral. Potrivit acestora, sectiunea Dumbrava-Margina ar putea fi gata abia peste o luna si asta in conditiile in care muncitorii vor lucra intens.
Un raport intocmit pe 1 februarie (foto) arata ca pe sectiunea care urmeaza sa fie deschisa traficului mai sunt de efectuat o multime de lucrari, printre care 17 podete, 3.200 metri liniari de rigole (santuri) si mai multe structuri casetate. De asemenea, pe jumatate din sectiune, respectiv 7,5 kilometri, gardul este montat deocamdata pe stalpi instalati temporar.
Totodata, pentru deschiderea acestei sectiuni de autostrada, autoritatile vor semnarea unui act aditional cu constructorii pentru prelungirea perioadei garantiei de buna executie de la 4 la 8 ani pentru sectoarele mentionate intr-un Proiect de Monitorizare rambleuri.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat miercuri ca a fost constituita o Comisie de receptie care va realiza pana azi o inspectie tehnica a lucrarilor executate pe Lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva, pe sectoarele A, B, C si Nodul Rutier de la Margina.
"Pentru obiectivul "Autostrada Lugoj - Deva, Lot 2, km 27+620 - km 56+220", in baza Deciziei Directorului General, s-a constituit Comisia de receptie. Aceasta, in perioada 02.02.2017 - 06.02.2017 a inspectat atent stadiul lucrarilor, conform H.G. nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora. Comisia a solicitat clarificari la anumite aspecte de natura tehnica si a propus decalarea Receptiei pana dupa clarificarea acestora", au spus reprezentantii CNAIR.
"In functie de modul in care au fost rezolvate punctele semnalate, Compania va informa cu privire la decizia Comisiei de inspectie tehnica", au adaugat reprezentantii CNAIR, fara a preciza un nou termen pentru inaugurarea autostrazii.
Lucrarile pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva sunt efectuate de catre Asocierea Salini Impregilo-Secol.
Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei fara TVA, din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) si 84,4 milioane de lei Guvernul Romaniei (15%).
Salini Impregilo a demarat in septembrie 2015 o procedura arbitrala impotriva CNAIR, din cauza problemelor din contractul pentru executia lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie. Acesta a fost inchis la aproape 1 an de la inaugurare din cauza aparitiei unor fisuri si demolat partial. Contractul cu constructorii italieni a fost reziliat iar reparatia a fost efectuata in regie proprie de catre CNAIR, lotul fiind redeschis circulatiei pe 10 octombrie anul trecut.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006176 (s)