News Flash:

Ai fost pagubit de agentia de turism Funtrip? Omniasig te invata cum sa-ti recuperezi banii

16 Februarie 2017
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
funtrip
Compania Omniasig, asiguratorul agentiei de turism FUNTRIP, care nu si-a mai indeplinit obligatiile fata de clientii care isi achitasera serviciile turistice, ii anunta pe cei pagugiti cum sa procedeze ca sa-si recupereze banii. La solicitarea MEDIAFAX, Omiasig a explicat care sunt pasii de urmat.
“Confirmam ca Agentia FUNTRIP SRL a incheiat cu societatea noastra o polita de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism, polita fiind valabila in perioada 03.03.2016, iar suma asigurata fiind de 50.000 de dolari americani, in conformitate cu prevederile legale”, se arata in raspunsul trimis de compania de asigurari Omniasig, la solicitarea MEDIAFAX.
Obiectul prezentei polite de asigurare este acoperirea de catre asigurator a riscului de neplata a debitului pe care il are asiguratul fata de turisti (beneficiarii asigurarii), cauzat de neexecutarea integrala sau partiala a contractelor de comercializare a pachetului de servicii turistice incheiate cu acestia, in cazul insolvabilitatii sau falimentului asiguratului.
Persoanele pagubite vor trebui sa contacteze OMNIASIG la numarul 021-9669 pentru avizarea daunelor si pentru intocmirea dosarelor de dauna cu documentele justificative necesare.”
Omniasig nu a precizat daca pana la aceasta data exista solicitari din partea persoanelor pagubite.
Reamintim ca, Ministerul Turismului, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, ca a primit, pana in prezent, 11 sesizari din partea turistilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de catre agentia Funtrip World. Reprezentantii ministerului au constat ca agentia nu mai functioneaza la sediul pentru care s-a emis licenta de turism.
In urma sesizarilor primite la Ministerul Turismului, reprezentantii Directiei Generale Autorizare si Control Turism au efectuat in data de 01.02.2017 un control la sediul Agentiei de turism FuntripWorld, in strada Maiorului, nr.16, sector 2, Bucuresti.
Astfel, la controlul efectuat, s-a constatat ca agentia de turism nu mai functioneaza la sediul pentru care s-a emis licenta de turism, drept urmare a fost intocmita Nota de constatare nr.1565/01.02.2017.
"Mentionam ca agentia de turism Funtrip.World detine polita de asigurare Nr. 43786/02.03.2016 privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism, emisa de catre Omniasig S.A. pentru suma de 50.000 dolari americani, valabila pana la 02.03.2017, conform datelor detinute in acest moment de catre Minister. In conformitate cu art.45 din O.P.A.N.T. 65/2013 si ca urmare a faptului ca operatorul economic in cauza nu a solicitat incetarea definitiva a activitatii la sediul respectiv, a fost transmisa catre S.C. Funtrip S.R.L. o Notificare prin care acesta a fost invitat la sediul Ministerului Turismului in vederea prezentarii documentelor agentiei de turism. In cazul neprezentarii, dupa 15 zile de la data primirii notificarii prin scrisoare recomandata, licenta de turism se retrage din oficiu", se arata in raspunsul Ministerului Turismului.
Pana in prezent au fost primite la Ministerul Turismului un numar de 11 sesizari din partea turistilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de catre agentie.
Deoarece nu s-a reusit contactarea reprezentantilor agentiei, nu se cunoaste in acest moment numarul total al turistilor care au de recuperat sume platite pentru excursiile ce nu au mai avut loc, si nici totalul prejudiciului.
Ulterior retragerii licentei de turism, toate sesizarile primite vor fi transmise de catre Ministerul Turismului spre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru cercetare in vederea identificarii elementelor constitutive ale faptei de inselaciune, dupa caz, conform competentelor legale. sursa: Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005554 (s)