News Flash:

Calin Popescu-Tariceanu, la Inalta Curte

8 Februarie 2017
618 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, s-a prezentat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca in camera preliminara dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.
La sosirea la ICCJ, Tariceanu nu a dorit sa faca declaratii presei.
Instanta urmeaza sa se pronunte asupra contestatiei facute de Tariceanu la o decizie din noiembrie 2016 prin care i-au fost respinse toate cererile si exceptiile formulate in dosar, fiind constatata legalitatea rechizitoriului intocmit de DNA.
Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2016 pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Totodata, Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului Tariceanu, a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa.
Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.
Procurorii afirma ca Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.
Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1011 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022165 (s)