News Flash:

Calin Popescu Tariceanu a recunoscut! "Am facut trafic de influenta"

30 Martie 2017
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1
Presedintele SenatuluiCalin Popescu-Tariceanu a declarat ca prin vizita facuta miercuri la Guvern a facut trafic de influenta pentru Republica Moldova si i-a propus premierului Sorin Grindeanu ca ajutoarele pe care le acordam acestei tari sa nu mai fie prin bani directionati fara o destinatie precisa, ci numai pentru sustinerea unor proiecte concrete. 

"Am fost sa fac trafic de influenta. Am vorbit cu domnul prim-ministru Grindeanu... Ma denunt in direct, da. Am facut trafic de influenta pentru o tara, pentru Moldova. I-am spus primului ministru ca eu consider ca Parlamentul, impreuna cu Guvernul - insemnand primul ministru, ministrul de Externe - trebuie sa facem o analiza foarte serioasa a modului in care ne articulam actiunea de sprijinire a Moldovei de a-si continua drumul pro-european in contextul politic actual din Moldova, pe care il cunoastem, in contextul alegerii unui presedinte care este vadit anti-european si anti-NATO si cred ca este nevoie de o corelare a eforturilor noastre - Parlamentul cu partea de diplomatie parlamentara, Guvernul cu sprijinul concret", a afirmat Tariceanu, miercuri seara. 
El a explicat ca, pana in prezent, prin acordarea de sume de bani, Romani a aratat ca sprijina Republicii Moldova, dar, in continuare, ajutoarele trebuie sa se concretizeze doar in proiecte. 

"Si sunt de parere ca, in continuare, in loc sa acordam sume de bani catre bugetul Moldovei, dar fara o destinatie precisa, asa cum s-a intamplat... Decizia luata de Guvernul Ponta, pe care nu vreau sa o critic, eu cred ca a fost o decizie foarte buna, de a sprijini Moldova, de a arata cetatenilor ca Romania este un sprijin pentru Moldova. De acum inainte cred ca ar fi preferabil sa mergem pe proiecte concrete cum sunt: autobuzele scolare care s-au dat acum; gazoductul; sau sa luam exemplul americanilor care au facut o portiune de ... nu stiu daca sosea, sau autostrada, sau drum modern. Deci lucruri de acestea, care sa se poata identifica foarte bine cu ajutorul pe care-l dam. Cum este, de exemplu, tot decisa de Guvernul Ponta, renovarea gradinitelor in Moldova. Am fost suficient? E complet denuntul?", a adaugat Tariceanu

Sursa: agerpres.ro

presedintele senatului calin popescu tariceanu republica moldova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005495 (s)