News Flash:

Cadrele medicale din Timisoara protesteaza in fata Guvernului. Vezi care sunt revendicarile

2 Noiembrie 2013
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Dr. Olimpia Oprea: „Cu prilejul Adunării Generale a Colegilor Medicilor, 508 doctori, din 512, au votat pentru grevă generală în sănătate”

Sute de medici şi asistente de la spitalele din Timişoara protestează, în acest moment, în faţa Guvernului Romaniei, alături de alte mii veniţi din întreaga ţară. Ei vor mărşălui şi pe străzile Bucureştiului.

Cea mai mare nemulţumire a oamenilor în halat alb este faptul că guvernanţii i-au umilit încă o dată şi au tăiat din bugetul sănătăţii 54 de milioane de lei.

Dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Materna Timişoara, prezentă la protest alături de alţi colegi din sindicat (foto), a spus că, vineri, 1 noiembrie, cu prilejul Adunării Generale a Colegilor Medicilor din Romania, 508 doctori, din 512, au votat pentru grevă generală în sistemul de sănătate, dacă nu vor fi respectate revendicările medicilor.

„Doctorii în continuare sunt ignoraţi. Ieri, ministrul Sănătăţii a fost prezent la adunarea generală, dar a vorbit cu totul altceva faţă de ceea ce am cerut noi. Nu a dat răspuns solicitărilor medicilor”, a declarat dr. Oprea, sambătă, 2 noiembrie, de la Bucureşti.

Lista revendicărilor de care guvenul nu a vrut să ţină cont este următoarea:

1. Alocarea a minim 6% din PIB pentru sănătate.
2. Legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat
.
3. O lege specifică sistemului de sănătate, în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol.
4. Apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor.
5. Organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005560 (s)