News Flash:

C.T. Popescu: PSD face o greseala. Pentru Dragnea e o victorie cu pierderi prea mari

16 Ianuarie 2018
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune ca premierul Mihai Tudose isi contrazice propriile actiuni de pana acum, prin anuntarea demisiei. In opinia sa, Tudose ar fi trebuit sa mearga in parlament, pentru a trece printr-o motiune de cenzura. Renuntand la aceasta, premierul isi lasa sustinatorii prada represaliilor lui Liviu Dragnea, spune jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu: „Faptul ca PSD a ajuns la acest vot este o greseala a PSD, nu a lui Dragnea, care nu stie sa lucreze decat asa, cu lovituri directe cu capul in zid. Partidul a facut acum o greseala.

Ce nu inteleg este comportamentul lui Tudose. A avut o serie de atitudini contra-curent, incepand cu eliminarea din Guvern a lui Sevil Shhaideh si a Rovanei Plumnb, refuzul de a accepta existenta statului paralel. Episodul cu Carmen Dan a fost doar bomboana de pe coliva. Dandu-si demisia... nu are sens. Ar fi avut sens ca in situatia retragerii sprijinului politic sa refuze demisia, ca Sorin Grindeanu, si sa ajunga la Parlament, unde ar fi avut loc o motiune de cenzura si unde voturile se numarau.

A avut oameni de partea sa care ar fi votat in Parlament. Tudose ii abandoneaza represalilor lui Dragnea, care cu siguranta vor urma.

Pentru Liviu Dragnea e o victorie cu pierderi prea mari. Ca sa obtina acest vot, Dragnea a trebuit sa promita cu siguranta tututor baronilor, care au venit deja pregatiti cu declaratia aceea scrisa - oamenii acestia nu fac nimic gratuit.

Dragnea e prizonierul acestor baroni, nu mai e in postura in care se afla la inceputul guvernarii PSD, cand o propunea de la sine, fara consultari pe Sevil Shhaideh.

Nu stiu cum ramane situatia cu Carmen Dan. Nu vad cum aceasta persoana poate gestiona situatia de la MAI, nu are niciun fel de greutate, niciun fel de prestigiu in fata oamenilor de acolo.

Intrebarea-cheie as vrea sa o pun acum celor care au votat retragerea sprijinului politic: din ce cauza ii retrageti sprijinul? Este atat de simpla si daramatoare aceasta intrebare, pentru ca raspunsul e simplu: nu a vrut sa mai lucreze cu un ministru, cu Carmen Dan, trimisa acolo de Dragnea. Trebuia sa fie un raspuns legat de economie, de principiile social-democratiei. Nu pot raspunde astfel.

Aici se ajunge in zona ridicolului avansat si asta e cel mai grav pentru un partid, mai grav decat schismele interne, caderea in ridicol.

Situatia e oarecum diferita de cazul Grindeanu, pentru ca e vorba de o demisie a lui Tudose. Si-a anulat tot ce a facut si ce a spus de cand a venit. Chiar daca ar fi pierdut acum, era foarte important, pentru ca in Parlament ar fi fost mult mai clara opozitia din PSD fata de Dragnea.

Dispare Tudose prin aceasta demisie si atunci nu mai e atat de sigur ca presedintele Iohannis o sa numeasca un premier din alta formatiune. Poate sa o faca, dar nu mai e sigur, cum ar fi fost daca Tudose mergea in Parlament la motiune de cenzura.

Romania nu este in criza. Exista crize partiale, exista criza de la MAI, o institutie importanta, exista un lucru bun in plecarea lui Tudose – pleaca cel care a facut declaratia cu fluturatul unor persoane langa steagul secuiesc, e o declaratie care a facut rau politicii externe.

Romania este intr-o criza morala si de imagine, nu este in criza economica in acest moment, nici intr-o criza politica, deoarece coalitia la putere este stabila si majoritara.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007962 (s)