News Flash:

Centrul de Mari Arsi al Spitalului Judetean Timisoara va fi extins si modernizat in acest an

16 Ianuarie 2018
984 Vizualizari | 0 Comentarii
clinica de arsi06 resize

Lucrarile de extindere si modernizare a Centrului de Mari Arsi din cadrul Spitalului Judetean Timisoara se vor finaliza pana in luna iunie, aparatura medicala necesara fiind achizitionata cu circa 17 milioane de lei de Ministerul Sanatatii, a informat, luni, conducerea unitatii spitalicesti, mentionand ca din punct de vedere al infrastructurii, centrul va fi cel mai modern din tara noastra. 

''Suntem cu procedura finalizata pentru ultima constructie a celor doua paturi (boxe, n.r.) pe care le mai avem de facut. Estimam ca pana cel tarziu in aprilie - iunie 2018 vom finaliza total acest centru, partea de tratament, de internare, de chirurgie'', a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina. 

Conform acestuia, aparatura necesara dotarii Centrului de Mari Arsi, care are cinci paturi, va fi achizitionata de Ministerul Sanatatii cu circa 17 milioane de lei, iar lucrarile de infrastructura sunt finantate de Consiliul Judetean Timis, care a investit aproape un milion de euro. 

''Din punct de vedere al infrastructurii, Centrul de Mari Arsi al Spitalului Judetean Timisoara este cel mai modern din Romania. In paralel trebuie sa mergem cu angajarea si pregatirea personalului medical care va deservi acest compartiment si cu achizitia de aparatura medicala'', a spus Craina. 

El a mai afirmat ca, avand in vedere cele petrecute la Bucuresti cu Centrul de Mari Arsi, dupa tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie sa fie "foarte vigilenta" in procedura de licitatie si de angajare a personalului, astfel incat sa "nu fie pus in pericol" acest proiect major al spitalului. 

In centru este nevoie de un colectiv de 50 de cadre medicale pentru ca acesta sa poata functiona in conditii "de normalitate si de respectare a normelor", potrivit lui Craina. 

Casa Austria a fost construita la mijlocul deceniului trecut cu sprijin financiar austriac, Centrul de Mari Arsi din cadrul acesteia fiind un proiect mai nou. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005117 (s)