News Flash:

Lovitura dura pentru mai multi angajati ai Primariei Petrila

16 Ianuarie 2018
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
petrila

Noua functionari ai Primariei Petrila vor trebui sa restituie bugetului local circa 200.000 de lei pe care i-au incasat sub forma unor sporuri la salarii, desi nu aveau dreptul legal la acestea, sumele fiind evidentiate in urma unui control al Curtii de Conturi care a vizat perioada aprilie 2016 - mai 2017. 

Cei noua angajati lucreaza la serviciul de achizitii, legea permitand acordarea de sporuri la salariu doar in situatia in care acestia se ocupa de implementarea unor proiecte cu fonduri europene, a explicat luni, pentru AGERPRES, primarul orasului Petrila, Vasile Jurca. Functionarii in cauza au primit insa sporuri la salariu si pentru munca desfasurata la proiectele finantate din fonduri guvernamentale, situatie care nu este permisa de lege. 

"Sporurile trebuiau acordate doar pentru proiectele derulate din fonduri europene. Ei au primit sporuri la salariu si pentru proiecte derulate din fonduri guvernamentale, prin PNDL, iar aceste sume incasate in plus trebuie recuperate", a aratat primarul. 

In opinia acestuia, situatia a aparut dintr-o confuzie facuta de angajatii care s-au ocupat de implementarea proiectelor. 

"Au inteles ca fonduri externe inseamna fonduri aduse din afara primariei, adica si de la Guvern, insa legea se refera strict la fonduri europene", a afirmat Jurca. 

El a mentionat ca a emis un ordin prin care se retin sumele primite in plus de la cei noua angajati, valorile de plata fiind cuprinse intre 5.000 si 15.000 de lei. 

Functionarii cu sume mai mici vor trebui sa le restituie in sase luni de zile, dar au fost acceptate si termene de plata de pana la 24 de luni pentru ca banii retinuti angajatilor in cauza sa nu depaseasca, lunar, 30% din salariu. AGERPRES/

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 33 queries | Mysql time :0.004798 (s)