News Flash:

Bugetul pe anul 2021 al judetului Timis, în valoare 655 de milioane de lei, a fost votat

12 Aprilie 2021
710 Vizualizari | 0 Comentarii
Alin Nica

Consilierii județeni din Timiș au adoptat, luni bugetul de venituri și cheltuieli al județului, stabilind modul în care se vor împărți cele 655 de milioane de lei avute la dispoziție. Au făcut-o fără niciun vot din partea consilierilor PSD, aceștia refuzând votarea, după ce nu au fost deloc consultați la alcătuire, iar toate amendamentele propuse au fost respinse. ”Contribuția dumneavoastră nu e constructivă”, a răspuns Alin Nica.

Din această săptămână, Timișul are buget votat pentru anul 2021, plenul consiliului județean adoptând proiectul propus de conducerea instituției. Cu mici modificări. Coaliția aflată la putere, PNL – USR PLUS a funcționat din plin, iar amendamentele propuse de PSD au căzut rând pe rând. Cu o mică ”scăpare”, în sensul că a fost aprobată susținerea Asociației Comunelor, solicitată de consilierul PSD Ioan Sorincău, care avea alocați bani în bugetul de anul trecut, dar nu a mai beneficiat de acești bani.

Aleșii PSD au cerut insistent transferul de bani de la suma alocată pentru realizarea unui studiu de fezabilitate uriaș, care va sta la baza realizării unei căi ferate de mare viteză între Timișoara și Reșița. Ca și destinație a acestei sume au fost lansate diferite amendamente, acestea picând la vot unul câte unul. Banii sunt necesari pentru a avea pregătit dosarul liniei de cale ferată ca atunci când se vor acorda banii să fie pregătit, a insistat Alin Nica. În plus, CJT a devenit partener în proiect cu CJ Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Timișoara, nu se poate renunța.

Cei de la PSD, prin vocea fostului șef al CJT, Călin Dobra, au cerut bani pentru realizarea unei intersecții mai bune la Birda, unde un drum județean se intersectează cu drumul național, acolo petrecându-se numeroase accidente. Acolo există deja semnat un contract de proiectare, dar nu s-au alocat și banii necesari, Alin Nica motivând că în zonă mai trebuie făcute expropieri pentru care nu sunt bani, deci și proiectarea e degeaba. Vedem peste câteva luni, facem rectificare și plătim respectivul contract, a spus șeful actual al CJT. De asemenea, Dobra a cerut bani pentru extinderea drumului de legătură dintre drumul național spre Arad și Sânandrei la patru benzi, dar și pentru reabilitarea drumului dintre Timișoara și Utvin, acolo existând deja și studiul de fezabilitate făcut. Alte sunt prioritățile acum, iar la Utvin s-au pus covoare asfaltice anul trecut, iar drumul e în garanție, a mai spus Nica.

Văzându-se cu toate amendamentele picate, Dobra a anunțat că dacă tot nu a fost consultat grupul PSD la alcătuirea bugetului, voturile social-democraților nu se vor acorda, aceștia abținându-se de la vot.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006093 (s)