News Flash:

SCENARIU SOCANT! O localitate de langa Bucuresti se va scufunda in cazul unui cutremur mare

5 Martie 2017
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur chile
Dincolo de efectele devastatoare imediate, cuantificate in vieti omenesti si distrugeri materiale importante, pe termen lung, cutremurele redefinesc spatiul in care traim. Iar pe termen foarte lung… schimba complet fata planetei.

Gheorghe Marmureanu, presedintele de onoare al Institutului National de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a spus ce transformare de domeniul SF va suferi, in timp, capitala Romaniei, scrie libertatea.ro.

“Pamantul este o planeta vie, se misca permanent. Ca atare, nu este nimic iesit din comun in faptul ca platoul dinspre Drumul Taberei, inclusiv locul unde se afla acum Palatul Parlamentului, creste cu aproximativ 4 milimetri anual si, peste timp, acolo va fi un munte. Zona Berceni, in schimb, se scufunda 5 milimetri anual, iar acolo va fi o mare depresiune”, ne-a dezvaluit seismologul Gheorghe Marmureanu, presedintele de onoare al Institutului pentru Fizica Pamantului.
Miscarile imperceptibile se transforma periodic in scuturari violente ale scoartei terestre: cutremurele. Atunci, relieful se schimba ceva mai mult, iar zone intregi se pot inalta sau scufunda cu mai mult de 4-5 milimetri.

gheorghe marmureanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004955 (s)