News Flash:

Britanicii ne improasca din nou cu noroi

13 Decembrie 2013
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat vineri un nou articol ofensator la adresa romanilor, declarand că aceştia sunt arestaţi de şapte ori mai des decat britanicii în Albion, o rată şi mai mare a infracţiunilor fiind posibilă de la 1 ianuarie, moment în care vor fi ridicate restricţiile pentru imigranţii romani şi bulgari.
Articolul jurnaliştilor britanici menţionează că doar în luna trecută 800 de cetăţeni din „ţara est-europeană” au fost arestaţi în Londra, potrivit datelor oficiale. Majoritatea infracţiunilor, în valoare de circa 40 de milioane de lire sterline (în ultimii doi ani), sunt legate de furturile de la bancomate, notează „Daily Mail”.
Cotidianul britanic scrie că la fiecare 1.000 de romani ajunşi în Londra, 183 dintre ei sunt arestaţi, în  comparatie cu 26 de britanici la mia de locuitori.
Autorităţile sunt îngrijorate, conform celor de la „Daily Mail”, că aceste cifre s-ar putea majora atunci cand restricţiile de pe piaţa muncii vor fi ridicate la 1 ianuarie 2014.
Guvernul britanic pregăteşte în prezent o revizuire „cuprinzătoare” asupra modului în care infractorii internaţionali sunt trataţi de sistemul juridic britanic, mai scrie „Daily Mail”.
Stephen Greenhalgh, viceprimarul poliţiei din Londra, a afirmat, potrivit cotidianului britanic, că romanii reprezintă mai mult de 11% din totalul infractorilor de origine străină.
Acest lucru, notează „Daily Mail” clasează ţara est-europeană în partea superioară a unui top al suspecţilor de origine străină, alături de alte state precum Polonia, Lituania, India şi Nigeria.
Articolul mai notează ca ofiţerii de poliţie din Albion sunt îngrijoraţi asupra faptului că nu pot obţine informaţii despre cazierul suspecţilor europeni. Poliţia britanică speră să ajungă la un acord cu Polonia, Lituania şi Romania pentru a avea acces la o bază de date comună, mai scrie „Daily Mail”.
Reprezentanţi ai Poliţiei Romane şi Poloneze lucrează în prezent cu autorităţile din Londra pentru a îmbunătăţi legăturile dintre aceste ţări, mai notează „Daily Mail” spre finalul articolului.
Adevarul.ro

aily mail
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006898 (s)