News Flash:

BREAKING: CSM vrea sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul procurorului general Augustin Lazar si a DNA

28 Februarie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
csm2
CSM cere sesizarea Inspectiei Judiciare referitor la maniera in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea emiterii unui act normativ, dupa decizia CCR, dar si privind modul cum Procurorul General a gestionat comunicarea dupa emiterea ordonantei.
Ordinea de marti a sedintei plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost suplimentata cu doua puncte.
Un judecator al Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Simona Marcu, membru in Colegiul de Conducere al instantei supreme, a cerut marti sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la contextul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea emiterii unui act normativ in sensul celor retinute de decizia Curtii Constitutionale, precum si sub alte aspecte. Totodata, judecatorul cere sa se verifice daca s-au cunoscut disfunctionalitatile de la DNA Ploiesti.
Totodata, magistratul a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare si pentru verificarea modului in care Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, a gestionat comunicarea publica in perioada ulterioara emiterii Ordonantei de Urgenta 13 din perspectiva respectarii obligatiei de rezerva pe care o au magistratii.

csm procurorul general
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005379 (s)