News Flash:

Bookfest Timisoara: Lansari de carte, proiectii de filme, concerte si discutii cu Mircea Cartarescu

1 Aprilie 2016
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
Salonul de Carte Bookfest Timisoara
Salonul de Carte Bookfest Timisoara va avea loc intre 31 martie-3 aprilie la Centrul Regional de Afaceri-CRAFT, fiind deschis intre orele 10:00-20:00,gazduind lansari de carte, sesiuni de autografe, proiectii de filme, concerte, ateliere de jocuri si de scriere de scrisori si discutii cu scriitorii.

Deschiderea oficiala a celei de a cincea editii a Salonului de Carte Bookfest Timisoara a avut loc joi, 31 martie, la ora 12, la Centrul Regional de Afaceri – CRAFT, in cadrul unei ceremonii la care vor lua parte inalti oficiali, precum si directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, si Mihai Mitrica, directorul Salonului de Carte Bookfest. Bookfest Timisoara va fi deschis zilnic in perioada 31 martie – 3 aprilie 2016, de la 10 la 20.
Chiar in prima zi a Bookfest, vizitatorii sunt asteptati la ora 17:00 la proiectia lungmetrajului "Son of Saul", castigatorul din acest an al premiului Oscar pentru cel mai bun film strain. Dupa vizionare, la ora 19:00, cei prezenti vor putea participa la dezbaterea despre problematica receptarii Holocaustului Discursul negationist in mediile intelectuale, care va fi gazduita de prof.univ.dr. Victor Neumann si conf. univ. dr. Florin Lobont.
Editura Universitatii de Vest pregateste pentru joi, 31 martie, la ora 18:00, lansarea volumului "Sever Bocu: Strategii publicistice si geopolitice”, de Vest Lucian – Vasile Szabo. Autorul se va afla la eveniment alaturi de criticul literar Cornel Ungureanu, scriitorul Viorel Marineasa si profesorul universitar dr. Ioan-Viorel Boldureanu.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic va lua parte vineri, 1 aprilie, la ora 19:00, la lansarea in premiera nationala a noii sale carti cu sfaturi despre nutritie "Tocanita pentru suflet", aparuta la Curtea Veche Publishing. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.
La standul Editurii RAO, sambata, 2 aprilie, la ora 16:00, va avea loc o sesiune de autografe a scriitorului Igor Bergler, autorul romanului "Bibila pierduta", volum care a marcat un record absolut de vanzari, de la lansare si pana acum. Programul editurii include de asemenea, lansarea a nu mai putin de patru titluri apartinand istoricului si filosofului Victor Neumann, eveniment care se va desfasura vineri, 1 aprilie, la ora 18:30. Vor fi lansate cartile: "Tentatia lui homo europaeus", volum ce analizeaza rolul institutiilor, al personalitatilor si al scrierilor care au marcat trecerea de la perioada medievala la cea moderna in Vestul si Estul Europei; "Ideologie si fantasmagorie", a carei tema o reprezinta complexitatea ideologiilor care continua sa-si dispute intaietatea in zonele in care democratia a fost victima agresiunilor sovinist-nationaliste, fasciste si comuniste; "Neam, popor sau natiune? Despre identitatile politice europene", in care autorul incearca sa lamureasca notiunile de trib, rasa, neam, etnie, natiune si presupusa lor complementaritate cu o religie si limba unica; "Conceptualizarea istoriei", carte axata pe cercetarile dedicate istoriei conceptelor in Germania postbelica. In cadrul evenimentului vor lua cuvantul Florin Lobont, Mihai Panu, Miodrag Milin si Ovidiu Enculescu, Directorul Editurii Rao.
Scriitorul Mircea Cartarescu, invitatul special al Bookfest Timisoara 2016 se va intalni cu cititorii si isi va prezenta bestsellerul "Soleniod" sambata, la ora 14:00. El o va avea alaturi pe Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Dupa eveniment, Mircea Cartarescu va acorda autografe celor prezenti. Tot pentru sambata, la ora 13:00, editura anunta intalnirea cu scriitoarea Ioana Nicolaie si prezentarea volumului sau de poeme "Lomografii", a volumului colectiv de proza scurta "Cartea Simturilor", ambele aparute la Editura Humanitas, precum si a cartii pentru copii "Ferbonia", publicata de autoare la Editura Arthur. Intalnirea va fi urmata de o sesiune de autografe.
In aceeasi zi, Editura Brumar ii asteapta pe vizitatori, la ora 17.00, cu un eveniment de lansare a volumelor Literatura Banatului. Istorie, personalitati, contexte, de Cornel Ungureanu, Iulia Feier si alte povestiri din memorie, de Ion Nicolae Anghel, Biografii lexicale, de I. Funeriu si Nebun dupa Paris, de Aurel Gh. Ardeleanu. La eveniment vor fi prezenti, alaturi de autori, scriitorii Ilie Gyurcsik, Adrian Dinu Rachieru, Rodica Barbat, Marcel Tolcea si Robert Serban.
In afara de literatura si film, Bookfest Timisoara ii va delecta pe vizitatorii din acest an cu doua portii consistente de muzica de cea mai buna calitate. Trupa Trei Parale va sustine sambata la ora 19:00 un concert special de muzica romaneasca veche, iar a doua zi, la ora 13:00, este programat un concert de muzica fado al artistului portughez, stabilit in Romania, Ricardo Caria.
Peste 30 de edituri importante vor fi prezente la aceasta editie a Bookfest Timisoara cu reduceri de pana la 70% pentru cartile din oferta si o lista de aproximativ 20.000 de titluri, inclusiv volumele care s-au impus deja in topul vanzarilor de la inceputul anului pana acum. Printre expozanti se vor afla editurile Humanitas, RAO, Curtea Veche Publishing, Nemira, Polirom si Cartea Romaneasca, Editura Universitatii de Vest, Okian, Antet XX Press, Editura Nomina, Editura Casa, Editura Niculescu, Editura Doxologia, Centrul de Carte Straina Sitka, Editura ALL, Editura Eikon, Editura Trei, Editura Corint, Editura Excelsior Art, Institutul Teologic Romano-Catolic Iasi si Grupul Editorial Art.
Diversitatea programului pregatit pentru aceasta editie a Bookfest Timisoara va fi imbogatita de proiectele pregatite de Asociatia Arta nu Musca si echipa Happy Color.
Asociatia Arta nu Musca va aduce caravana Cutia postala calatoare, o propunere lansata pe durata celor 4 zile vizitatorilor care vor dori sa-si exprime in scris gandurile frumoase pentru cei dragi. Acestia isi vor putea asterne pe hartie mesajele chiar la standul asociatiei, unde vor gasi toata recuzita de care au nevoie: tocuri, stilouri, hartie, ceara pentru sigiliu etc. Echipa asociatiei va strange scrisorile si va avea grija ca ele sa ajunga la toti destinatarii.
Echipa Happy Color va veni cu Caravana cu jocuri, un stand amenajat cu mese pe care se vor afla diferite jocuri educative si de societate pentru toate varstele si pentru toate gusturile: jocuri de strategie, jocuri de memorie, de logica, jocuri de indemanare si de fantezie. Vizitatorii vor putea face aici o pauza intre evenimentele din program, sesiunile de autografe si vizitele la standurile editurilor prezente la Bookfest. Echipa Caravanei cu Jocuri este formata din traineri experimentati care participa permanent la targuri si expozitii internationale de profil.
La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi libera atat in cadrul Salonului de Carte, cat si la toate evenimentele si proiectele interactive programate pe durata acestuia. In toate cele patru zile, Bookfest Timisoara va putea fi vizitat intre orele 10:00 si 20:00.
Salonul de Carte Bookfest Timisoara este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, cu sustinerea Primariei Municipiului Timisoara si a Consiliului Judetean Timis.
Parteneri ai evenimentului sunt: Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, Universitatea de Vest, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in 2021, Asociatia Arta nu Musca, iar sponsor este Banca Transilvania.
Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Editia internationala Bookfest din acest an, a XI-a, va fi organizata la Bucuresti intre 1 si 5 iunie, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Invitatul de Onoare fiind Israel. Incepand din 2012, Bookfest s-a extins si in alte orase din Romania: Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Tirgu-Mures, Brasov, dar a avut si doua editii Bookfest de Craciun la Bucuresti. Mediafax.ro

deschiderea oficiala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005137 (s)