News Flash:

Scandal in sedinta CJ Timis

31 Martie 2016
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
cj timis1
PNL a cerut inlocuirea Georgetei Rus cu un alt consilier judetean – Flaviu Iepan, dupa ce aceasta a parasit partidul, pentru a se inscrie in PMP. Mai mult, prefectul de Timis, Mircea Bacala, a emis un ordin prin care constata incetarea mandatului consilierului judetean Georgeta Rus, respectiv vacantarea unui post de consilier judetean. Georgeta Rus a atacat decizia prefectului de vacantare a postului de consilier judetean in instanta si a cerut amanarea inlocuirii ei pana se solutioneaza procesul. Consilierii judeteni au luat act de ordinul prefectului de Timis de vacantare a postului.
Georgeta Rus a luat cuvantul in plen.
„Este vorba de doua lucruri diferite, incetarea mandatului prin ordinului prefectului, de consilier judetean al meu, este un subiect cu care trebuie sa fiu de acord ca asa este noua reglementare, pe care au am tot dreptul sa il atac si am facut urmatoarele demersuri – am atacat in instanta de contencios-administrativ, atac decizia pe care nu am avut onoarea sa imi fie comunicata si sa o pot ataca pe demersurile absolut statutare si s-a transformat foarte repede intr-un ordin al prefectului, decizia numarul 2 a Biroul Permanent Judetean al PNL Timis. Este nestatutara din mai multe motive. Nu poate fi facuta validarea unui consilier pe lista pana nu se termina demersurile de atac in instanta. Va rog sa nu puneti pe ordinea de zi validarea urmatorului pe lista, nu cred ca este o graba asa de mare sa discutam validarea la urmatoarea sedinta”, a spus Georgeta Rus.
Consilieriii judeteni au pus insa acest punct pe ordinea de zi. Fostii colegi ai Georgetei Rus, din PNL, spun ca inscrierea acesteia in alt partid a fost una unilaterala, de vointa, care a produs efecte conform legii, scrie tion.ro.
„Exista un ordin executoriu al prefectului care a constatat aceasta plecare din randurile PNL. Trebuie sa luam la cunostinta un ordin executoriu si sa discutam despre necesitatea unui nou consilier din partea PNL in acest plen. Eu m-am interesat si am pozitia unor avocati care au spus foarte clar – in momentul in care decizia instantei va fi pozitiva pentru doamna Georgeta Rus, daca va fi, va deveni executorie si in momentul acela se va produce schimbarea celui pe care va trebui sa-l votam astazi – domnul Flaviu Iepan. Am discutat cu secretarul si mi-a spus ca doamna Georgeta Rus a depus doar o hartie la consiliul judetean. Acea hartie este atacul in instanta impotriva ordinului prefectului. Daca o instanta va decide ca s-a produs o neclaritate, atunci se va inlocui persoana”, a spus consilierul judetean PNL, Marian Constantin Vasile.
Intr-un final, consilierii judeteni au luat act de ordinul prefectului si a ramas pe ordinea de zi proiectul prin care este validat noul consilier din partea liberalilor. Alesii trebuie doar sa ia act de el si nu sa il supuna la vot, conform procedurii. Discutia dintre fostii si actualii colegi din PNL a fost presarata si cu ironii.

pnl mircea bacala georgeta rus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006290 (s)