News Flash:

BOMBA in tenis! Roger Federer a fost invins de numarul 175 mondial si a pierdut locul 1 mondial

25 Martie 2018
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
federer5

Liderul mondial, Roger Federer, a fost invins de jucatorul aflat pe locul 175 ATP, in turul doi al turneului Masters 1000 de la Miami si, neaparandu-si punctele aferente titlului castigat in 2017, pierde sefia clasamentului mondial in favoarea lui Rafael Nadal, detinatorul trofeelor de la Roland Garros si US Open.
La cateva zeci de minute dupa incheierea meciului, Roger Federer a anuntat la conferinta de presa ca isi ia o pauza de trei luni din circuit si va rata tot sezonul de zgura, inclusiv turneul de la Roland Garros.

Australianul Thanasi Kokkinakis a reusit, sambata noapte, victoria carierei in fata numarului unu mondial, Roger Federer: 3-6, 6-3, 7-6(4). Kokkinakis a venit de nicaieri - fiind doar la al cincilea turneu jucat in ultimele sapte luni, din pricina problemelor de sanatate care l-au tinut departe de teren. Tanarul in varsta de 21 de ani a reusit o revenire fantastica, dupa ce elvetianul a castigat primul set in 35 de minute. Cu o frecventa a primului serviciu de doar 42%, Thanasi nu a amenintat vreun moment pozitia dominanta a lui Federer in setul inaugural.

"Eu sunt un tip care gandeste pozitiv, cred ca fiecare meci este o oportunitate. Sunt dezamagit de faptul ca nu am gasit o solutie. Dar, el a fost un pic mai bun decat mine, astazi. El a fost mai relaxat, asa ca am meritat sa pierd numarul unu mondial, astazi - atat a fost de rau. Am stat pe modul 'cautare' tot meciul. Ce faci mai departe? Iei o pauza, te detasezi, revii la antrenament si muncesti", a spus Roger Federer, despre victoria lui Kokkinakis.
Elvetianul are 20 de titluri de Mare Slem in palmares, dar un singur trofeu la Roland Garros, in 2009, dupa o finala disputata impotriva lui Robin Soderling, cel care ii usurase misiunea spre completarea 'career Grand Slam'-ului, eliminandu-l pe Rafael Nadal.

Nadal, lider mondial pentru a cincea oara in cariera

De infrangerea lui Roger Federer profita, in termeni de clasament, spaniolul Rafael Nadal. Tinut in afara circuitului de accidentari la soldul drept - problema aparuta prima data in timpul sfertului de finala de la Australian Open si care l-a fortat pe iberic la abandon in fata lui Marin Cilic, Nadal va reveni pe prima pozitie a clasamentului mondial, luni, 2 aprilie, dupa o pauza de sapte sapramani, fara a fi jucat vreun meci la Miami.

Rafael Nadal va ocupa fotoliul de lider mondial pentru a cincea oara in cariera. Cu un avantaj minim, de 100 de puncte (8.770 puncte, fata de 8.670 puncte - Federer), ibericul are asigurata prima pozitie ATP pentru trei saptamani - adica pentru startul sezonului de zgura. La capatul primului turneu Masters 1000 disputat pe zgura, la Monte Carlo (14-22 aprilie), Nadal poate pierde numarul unu mondial, daca nu isi apara trofeul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007417 (s)