News Flash:

Deces in sport. Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai mari fundasi din istoria fotbalului, a murit la varsta de 61 de ani

25 Martie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
tilihoi

Unul dintre cei mai buni fundasi din istoria fotbalului romanesc, Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanti oameni din echipa Craiovei care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat in Banie intre 1976 si 1987 si a facut pereche in centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toata lumea, Costica Stefanescu.
Cu 294 de meciuri jucate pe prima scena a fotbalului romanesc, Tilihoi a castigat de doua ori titlul de campion al Romaniei si si-a mai trecut in palmares patru Cupe ale Romaniei, toate cu Universitatea Craiova.

Dar finalul vietii fostului fundas a fost unul cat se poate de trist. Diagnosticat cu o boala incurabila, Tilihoi a dus o lupta surda, care s-a intins pe durata a trei ani. In 2015, fostul fundas a fost ajutat de LPF: "Fac un tratament pentru o boala, spre cancer ca sa zic asa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu si m-a ajutat LPF cu pretul acestui medicament. E in jur de 15.000 de lei. E un gest onest si mi se pare un lucru deosebit ca in 3 zile sa rezolve tot. Mai ales pentru Romania. Ma repet, ii multumesc si le doresc tuturor tot binele din lume", spunea Tilihoi in urma cu trei ani.

Mai mult, in 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat pana la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost rapusa, de asemenea, de o boala incurabila: "Cand iti moare propriul copil, pe care l-ai vazut crescand sub ochii tai, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit in loc", mai spunea fostul fotbalist, in 2015.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006013 (s)