News Flash:

Boala hepatica si simptomele principale ale acesteia

20 Decembrie 2017
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
boala

Cunoasterea simptomelor bolii hepatice va poate salva viata. Ca si in cazul atator boli, afectiunile hepatice, daca sunt depistate din timp, pot fi arestate si vindecate (in cazul in care cauzele au fost identificate si sunt evitate pe viitor), iar ficatul se poate recupera pe deplin, creand noi tesuturi sanatoase pentru a inlocui orice a fost deteriorat.

Ficatul este atat cel mai mare organ intern, cat si cea mai mare glanda pe care o avem in corp. La un adult sanatos, un ficat normal va cantari undeva intre 3 si 3.5 kilograme si joaca un rol crucial intr-o serie de functii ale organismului.

Cauzele bolii hepatice

Bolile ficatului sunt adesea numite boli hepatice. Cand orice tip de boala hepatica afecteaza pana la trei sferturi din tesutul hepatic, atunci poate fi detectata o crestere semnificativa a functiei hepatice. Cauzele pot aparea sub diferite forme. Fie celulele pot fi inflamate, exact ca si in cazul hepatitiei, sau trecerea bilei poate fi obstructionata, exact ca in cazul colestazei. Mai este posibil sa apara o crestere a colesterolului sau fluxul de sange in ficat sa fie deteriorat. In cele din urma, tesutul ficatului poate pur si simplu sa fie atacat si deteriorat de toxine, fiind si asta o varianta.

Simptomele clasice ale bolii hepatice

Respiratie urat mirositoare

Cercuri negre sub ochi

Miros urat al corpului

Puncte maro pe piele

Scaun decolorat

Palme si picioare inflamate sau umflate

Ochii umflati

Icter – ingalbenirea pielii, care poate fi adesea evidentiata si in albul ochilor

Greata

Tendinta crescuta de a transpira excesiv

Poatenustiai.ro


scaun decolorat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006783 (s)