News Flash:

Blatter a demisionat din functia de sef al FIFA! Presa americana: Blatter este vizat de o ancheta a FBI

3 Iunie 2015
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
blatter
Presedintele FIFA, Joseph Blatter, este vizat de o ancheta a justitiei americane in cadrul scandalului de coruptie care afecteaza instanta fotbaluilui mondial, a anuntat, marti, presa americana.
New York Times sustine ca Blatter a "incercat de cateva zile sa se distanteze de scandal" dar autoritatile spera sa obtina cooperarea unor responsabili FIFA inculpati pentru coruptie.
De asemenea, ABC News sustine ca o ancheta FBI il vizeaza direct pe Blatter, citand surse anonime din cadrul Biroului Federal de Investigatii.
Elvetianul Joseph Blatter a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oara. Un Congres Exceptional al FIFA va avea loc in perioada urmatoare pentru desemnarea succesorului.
Joseph Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, Printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.
FIFA se confrunta cu un urias scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului.
Sapte oficiali ai forului mondial au fost retinuti, saptamana, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA, in legatura cu fapte de coruptie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, insarcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.
Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari. Actiunile lor ilegale ar avea legatura cu unele turnee de fotbal din America Latina.
Totodata, Parchetul elvetian a confiscat, la 27 mai, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, in cadrul urmaririi penale incepute cu privire la fapte, pentru "spalare de bani si management defectuos", in procesul de atribuire a organizarii Cupei Mondiale, editiile din 2018 Rusiei si 2022 Qatarului.
Mediafax.ro 

Galerie Foto

blatter-1
julio rocha
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006747 (s)