News Flash:

Batalia pentru Primaria Timisoara. Nicolae Robu si alti 10 candidati s-au inscris in cursa pentru fotoliul de primar

29 Aprilie 2016
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis2
Nicolae Robu, actualul primar al municipiului Timisoara, candideaza pentru un nou mandat, in cursa fiind inscrisi alti 10 candidati validati de Biroul Electoral Timis. Si la Arad, 11 candidati vor incerca sa atraga voturile pentru postul de edil al municipiului.

Timisoara: Robu si alti 10 candidati, in cursa pentru postul de primar
Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal Timisoara, un numar de 14 candidati si-au depus candidaturile, in termenul limita care a expirat marti seara, pentru functia de primar al Timisoarei. Astfel, in cursa a intrat actualul primar al municipiului, Nicolae Robu (PNL), care doreste sa castige un al doilea mandat.
Deputatul Florin Birsasteanu (PSD) este considerat principalul contracandidat al lui Robu in aceste alegeri. Medic de profesie, Birsasteanu a devenit popular in PSD Timis dupa ce a reusit sa castige un mandat de deputat la alegerile partiale care s-au desfasurat in Colegiul 3 Timisoara, considerat „cartierul lui Robu”, deoarece edilul-sef al Timisoarei locuieste acolo.
Pentru functia de primar al Timisoarei s-a inscris ca independent si fostul viceprimar al orasului in perioada 2000 – 2012. La alegerile din 2012 Adrian Orza, membru PNTCD pe atunci si promovat intens de primarul in functie, Gheorghe Ciuhandu, a candidat din partea unei coalitii de partide (FDGR si PNTCD) reusind sa obtina 23,39 la suta din voturi si sa se claseze pe locul doi, in timp ce Robu, sustinut de USL 49,76 la suta din voturi.
Din partea PMP candideaza Marius Cristinel Dugulescu, fost deputat de Timis si fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat PNTCD de Timis in perioada 1996-2000. De la UDMR candideaza Zsolt Molnar, iar din partea PPU s-a inscris in cursa pentru functia de primar al Timisoarei Cosmin Trif.
UNPR il propune pentru functia deprimar al Timisoarei pe liderul filialei judetene, Ion Raducanu. Fost prefect de Timis din partea PSD, el a mai candidat pentru aceasta functie atat din partea social-democratilor, cat si din postura de lider al filialei judetene UNPR. La alegerile din 2012, Raducanu (UNPR) a obtinut 1,7 la suta din voturile valabil exprimate. ALDE il propune pentru functia de primar al Timisoarei pe Ilare Bordeasu, cadru universitar la Universitatea Politehnica Timisoara si lider de sindicat.
De asemenea, in cursa pentru fotoliul de primar s-au inscris si doua femei: Elisabeta Dobrescu (independent) si Simona Gabriela Tiriteu (BUN). Biroul Electoral Municipal a decis, insa, sa respinga candidatura Elisabetei Dobrescu deoarece nu a intrunit numarul de semnaturi necesar.
Tot din aceasta cauza au mai fost respinse candidaturile lui Adrian Boruga (M10) si Ion Gheorghe Rosu (UCDR). Pentru a candida la functia de primar al Timisoarei acestia ar fi trebuit sa prezinte o lista cu cel putin 2.863 de sustinatori.
La Biroul Electoral Judetean Timis au depus listele de candidati 15 formatiuni politice, insa PRM, M10 si PER au fost respinse din cauza numarului de semnaturi. De asemenea, din cauza numarului mic de semnaturi a fost respinsa si candidatura independentului Marius Martinescu, fost primar al Lugojului din partea PDL. Pentru candidatura era nevoie de un numar minim de 6201 semnaturi.
Astfel, la PNL cap de lista si propunerea partidului pentru presedintia CJ Timis este deputatul Alin Popoviciu. Lista de candidati PSD este deschisa de liderul filialei judetene de partid, Sorin Grindeanu. UNPR a depus lista candidatilor cu doar cateva ore inainte de termenul limita, dupa ce actualul presedinte al CJ Timis, Titu Bojin, s-a inscris in partid. El a condus filiala PSD Timis, insa nu a mai fost propus pentru o functie de consilier judetean.
Lista candidatilor ALDE este deschisa de Traian Stancu, in timp ce PMP o propune pe lidera filialei judetene de partid, Roxana Iliescu.

nicolae robu timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005607 (s)