News Flash:

Bataie de joc! Risti sa-ti rupi gatul in plin centrul Timisoarei!

8 Aprilie 2014
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Traversarea zonei centrale a Timişoarei seara sau în cursul nopţii este un adevărat pericol. Pe unele străzi care au intrat în reabilitare este beznă. Iluminatul public nu este funcţional noaptea, iar trecătorii trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă pentru a nu se accidenta. Unii dintre cei care locuiesc sau lucrează prin zonă au început să folosească lanterne pentru a vedea pe unde să calce pe trotuare, astfel încat să nu nimerească… pe langă podeţele amplasate, scrie Tion.ro. Acolo unde există podeţe, bineînţeles. 

Chiar dacă lumea înţelege în general că modernizarea presupune anumite eforturi şi că o zonă în şantier produce inevitabil disconfort o perioadă – pentru că se creează praf şi gălăgie, iar traficul, fie el auto sau pietonal, este dat peste cap -, condiţiile în care se derulează şi sunt tolerate anumite lucrări lasă de dorit.
O problemă este faptul că unele dintre străzile din zona centrală a Timişoarei care au intrat în reabilitare nu sunt luminate pe perioada nopţii, deşi sunt deschise circulaţiei pietonale, ceea ce poate duce la producerea de accidente, ne-au sesizat cititorii. Trotuarele sunt distruse, iar podeţele amplasate peste spaţiile în care s-a excavat nu se văd în condiţiile în care nu există sau nu este funcţional iluminatul public… Unii timişoreni s-au adaptat, au început să umble cu lanternele la ei pe străduţele din zona Pieţei Unirii, alţii se ajută de telefoanele mobile ca să vadă ceva, iar alţii merg încet, pe dibuite, bucuroşi să mai vadă cate un panou luminat pe la vreo firmă.
Reprezentanţii municipalităţii spun că nu au primit sesizări cu privire la producerea unor accidente, dar că, pentru siguranţa trecătorilor, vor solicita constructorului, firma Romprest, să ilumineze zonele de acces pietonal.
„Nu știu momentan decat de zonele în care s-au ridicat stalpii de iluminat și de o problemă de înlocuire a postului trafo din zona Cetate. Constructorul urmează să ia măsuri de iluminare provizorie, într-un fel, a acceselor pietonale”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Plangeri cu privire la modul în care se circulă, chiar şi pe timp de zi, nu doar noaptea, în zona centrală a Timişoarei, de cand au demarat lucrările de reabilitare, au apărut încă de la începutul anului, cand un reprezentant al Memorialului Revoluţiei, Gino Rado, s-a ales cu o fractură la o mană după ce a încercat să treacă pe langă şantierul din Piaţa Libertăţii.
Primarul Nicolae Robu a afirmat atunci că firma care se ocupă de lucrări răspunde pentru ceea ce se întamplă pe şantier, iar dacă cetăţenii se aventurează prin zone în care accesul lor este interzis o fac pe propria răspundere. 

iluminatul public acces pietonal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0821 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028775 (s)