News Flash:

Antonescu: Cerem demisia premierului. Daca nu o va face, ramanem in opozitie

26 Februarie 2014
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
Crin Antonescu
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca formatiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, mentionând ca daca presedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor ramâne în opozitie.
"A doua decizie este, si în consecinta primeia, este de a solicita, de a cere demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru. Domnul Victor Ponta a primit mandatul si dupa aceea investitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al Uniunii Social Liberale, din care si noi faceam parte, în urma unui vot al cetatenilor României, un vot coplesitor, majoritar, o alianta politica din care si noi faceam parte, un program politic la care aveam si noi contributia noastra", a spus Antonescu.
El a aratat ca, din punctul acesta de vedere, "reactia fireasca" în urma retragerii ministrilor liberali, care reprezinta aproape jumatate din Guvern, a premierului Victor Ponta, este aceea de a-si prezenta demisia.
Antonescu a spus ca, în urma acestei demisii, ar urma procedurile constitutionale, s-ar face consultari la Cotroceni, dar ca acesta fapt nu mai reprezinta "problema PNL".
"Si în orice caz, si acele consultari, si viitoarea desemnare a unui prim-ministru nu ar putea avea loc pe alte criterii decât pe cele ale unei probabile majoritati parlamentare. Cu alte cuvinte, domnul Ponta ar avea prima sansa sa obtina un nou mandat daca are, sau poate sa angajeze constituirea unei majoritati. Nu contestam acest lucru", a adaugta Antonescu.
El a aratat ca, probabil, Victor Ponta nu-si va prezenta demisia din functia de premier, asa cum a anuntat, de altfel.
"Probabil ca domnul Ponta nu o va face. Spun ca e probabil nu pentru ca îi atribui eu intentii, ci pentru ca domnia sa ne-a anuntat public ca nu are de gând sa faca acest lucru. Daca nu va face acest lucru, sigur, Partidul National Liberal va ramâne în opozitie", a adaugat Antonescu.
El a spus ca PNL nu a dezertat de la obligatia de a guverna sau de a participa la guvernare.
"Suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, ca suntem gata, deci, de a guverna, atât cât este sustinerea noastra politica, România. Nu fugim de aceasta responsabilitate, dar nu mai putem cautiona un Guvern care din foarte multe puncte de vedere a încalcat, prin persoana si prin decizia prim-ministrului, si programul de guvernare, si regulile interne de guvernare, si termenii fundamentali ai întelegerii politice", a subliniat Antonescu.
Liderii PNL au adoptat, marti seara, o rezolutie privind iesirea liberalilor de la guvernare. Rezolutia prevede iesirea de la guvernare, demisia în bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.
De asemenea, în rezolutie se constanta, potrivit surselor, încetarea existentei USL. Mediafax.ro

social liberale guvern antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0857 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026121 (s)