News Flash:

Basescu: "Abuzul in serviciu nu trebuie sa aiba prag de bani, ci de fapte"

22 Iunie 2017
528 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu la timis 1
Traian Basescu sustine ca abuzul in serviciu nu trebuie sa aiba un prag privind o suma de bani, ci fapte, atunci cand se incalca drepturi fundamentale, precum spune Comisia de la Venetia. 


"Comisia de la Venetia recomanda sa nu se foloseasca abuzul in serviciu si spune negru pe alb, pentru ca incriminarile de abuz in serviciu de foarte multe ori sunt influentate politic. (...) Pentru a acuza pe cineva de abuz in serviciu, trebuie stabilit un prag inalt. Si aici aveti explicatia si de ce Tudorel Toader nu vrea sa puna prag, pentru ca pe urma Comisia de la Venetia explica ce inseamna prag inalt. (...) Nu un prag valoric", a declarat Traian Basescu, miercuri, la un post de televiziune.

Traian Basescu spune ca abuzul in serviciu este atunci cand se incalca, spre exemplu, drepturile fundamentale ale romanilor, prevazute in Constitutie. 
"Abuzul in serviciu este facil cand vorbesti despre el de bani. Aici este clar ca este o abordare gresita cu prag de bani, este prag de fapta, asta cere Comisia de la Venetia, sa fie un prag inalt la abuzul in serviciu. Cu alte cuvinte, Romania are un capitol 2 in Constitutie, drepturi fundamentale ale romanilor, sunt vreo 40 de articole: dreptul la educatie, dreptul la sanatate, dreptul la vot, dreptul la intimitate etc. Cand mi le-ai incalcat pe astea, esti in abuz in serviciu. Deci, asta e interpretarea mea si pe care o voi sustine", a mai spus fostul presedinte al Romaniei. 


Liderul PMP a afirmat ca este de acord cu opinia judecatoarei Livia Stanciu, care a declarat miercuri ca CCR se substituie Parlamentului si reconfigureaza reglementarea infractiunii de abuz in serviciu. 


CCR considera ca dispozitiile penale in vigoare cu privire la infractiunea de abuz in serviciu "sunt formulate in sens larg si in termeni vagi", potrivit motivarii deciziei prin care a fost solutionata exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Bombonica Prodana, fosta sotie a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

traian basescu liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0982 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019210 (s)