News Flash:

Azi incepe Festivalul International Timorgelfest, la Domul Romano-Catolic din Piata Unirii din Timisoara

23 Octombrie 2013
1390 Vizualizari | 0 Comentarii

O noua editie a Festivalului International Timorgelfest începe miercuri la Domul la Domul Romano-Catolic din Piata Unirii din Timisoara, prilej cu care melomanii vor avea ocazia sa-l asculte pe unul dintre cei mai mari 'improvizatori' din lume, Giampaolo Di Rosa, caruia, înainte de începerea concertului, publicul îi va putea propune diverse teme muzicale, din care artistul va 'crea' o noua si irepetabila opera.

'Arta improvizatiei organistice este una din marile realizari ale muzicii dedicate orgii clasice din toate timpurile. Marile concursuri în arta improvizatorica dintre muzicieni organisti sunt notorii, precum cel dintre Bach si Telemann. Tehnica improvizatiei presupune cunoasterea perfecta a formelor muzicale, precum si a instrumentului pe care se improvizeaza pe diferite teme muzicale oferite de public', a declarat, miercuri, prof. univ. dr. Felician Rosca, directorul artistic al festivalului.

Giampaolo Di Rosa s-a nascut în anul 1972, la Cesena. Primele premii le-a obtinut în Italia, Germania si Portugalia, în urma studiilor muzicale cu F. Di Cesare (pian), G. Kaunzinger (orga), G. Wilson (clavecin si interpretare istorica), V. Miserachs (contrapunct si fuga), J. P. Oliveira (teorie si analiza muzicala), cat si Diplome de Virtuosite pentru muzica de orga. AGERPRES


marile concursuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)