News Flash:

Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul exploatarii la care ar fi supuse romance din Italia

14 Martie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
avocatul poporului
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si va intreprinde demersuri pe langa autoritatile italiene in cazul informatiilor privind exploatarea si agresiunile sexuale la care sunt supuse mii de femei care lucreaza in Sicilia – Italia, potrivit unui comunicat de presa remis marti MEDIAFAX.
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentantilor Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si ai MAI, in Italia, in contextul informatiilor despre existenta unor cazuri de exploatare a cetatenilor romani aflati la munca in Sicilia si Calabria.
”Premierul Sorin Grindeanu urmareste cu preocupare situatia romanilor din Italia si asteapta cu interes raportul reprezentantilor Guvernului trimisi la fata locului. Misiunea mentionata va avea loc intre 15 si 17 martie. Vor participa ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac, si un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne”, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.
Potrivit sursei citate, membrii delegatiei vor avea intrevederi atat cu oficialitatile locale, cat si cu reprezentanti ai organizatiilor de romani aflati la munca in Italia, precum si cu cei din mediul asociativ implicati in apararea drepturilor muncitorilor straini si combaterea abuzurilor asupra acestora.
Mediafax.ro 

avocatul poporului sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)