News Flash:

Alpinistul timisorean Horia Colibasanu pleaca intr-o noua ascensiune in Himalaya

14 Martie 2017
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
Horia Colibasanu2
Timisoreanul Horia Colibasanu se pregateste de cea de-a opta ascensiune in muntii Himalaya si de cea mai performanta expeditie romaneasca pe varful Everest (8.848 m), avand in vedere ca nu va folosi oxigen suplimentar si ajutorul serpasilor. In alpinismul international, Horia Colibasanu este cunoscut ca fiind un practicant al alpinismului pur.
Expeditia din 2017 va incepe pe data de 7 aprilie, cu ruta: Timisoara – Belgrad – Doha – Kathmandu – Lhasa – Tingre – tabara de baza Everest – tabara de baza avansata Everest.
“Voi petrece cateva zile in Kathmandu pentru pregatirea echipamentului, apoi vom zbura la Lhasa. Nu putem merge cu masina din cauza ca ruta obisnuita a fost avariata de un cutremur. Urmeaza un drum de aproximativ 1000 de kilometri, in doua zile, pana in tabara de baza (5000 m). Dupa 3 – 4 zile de aclimatizare vom parcurge in 2 zile cei 25 de kilometri pana la tabara de baza avansata, la baza Everestului (6.400 m). Estimam ca ziua de varf va fi in perioada 18-22 mai”, a spus Horia Colibasanu despre organizarea expeditiei.
Anul acesta, Colibasanu il va avea ca partener de expeditie pe Ralf Dujmovits (55), singurul alpinist german care a urcat pe toate cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri care incearca de aceasta data sa urce Everest, ca si Horia, fara oxigen, scrie ziuadevest.ro.
“Ralf Dujmovits are o experienta extraordinara in Himalaya. Ii cunosc tehnicile de ascensiune si cred ca ne potrivim foarte bine ca si parteneri. Este o expeditie foarte dificila, dar sunt increzator ca, in conditii de vreme buna, vom ajunge pe varf. Inca discutam despre ruta pe care vom urca”, a mai adaugat Colibasanu.
Horia Colibasanu este sustinut pentru aceasta expeditie de Primaria Municipiului Timisoara, Timisoreana, Fan Curier, Autototal, Elba, Vitas si Marmot. Proiectul expeditiei are sprijinul Clubului Sportiv Alternative Timisoara, al carei membru este Horia Colibasanu, si al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. 

himalaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005683 (s)