News Flash:

Avocatii medicului Octavian Mazilu, medicul prins cu spaga de 300 de lei: Este nevinovat

3 Iunie 2022
601 Vizualizari | 0 Comentarii
medicul Octavian Mazilu

Avocatii medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timisoara, au dat un drept la replica. Acestia amintesc faptul ca orice om este considerat nevinovat pana la proba contrarie si pana la o decizie definitiva din partea instantei.

„Avand in vedere informatiile diseminate in public cu privire la anumite proceduri judiciare care il vizeaza pe dl Octavian Mazilu, in numele acestuia, dorim sa facem cateva precizari.

Amintim ca, potrivit legii, dl. Mazilu este nevinovat pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti de condamnare. Prezentarea sa in fata publicului ca fiind vinovat de faptele care i se imputa reprezinta o incalcare a prezumtiei sale de nevinovatie”, transmit aparatorii lui Octavian Mazilu.

Procurorii folosesc opinia publica pentru a manipula si pentru a afecta procesul juridic

In continuarea declaratiilor, avocatii medicului considera ca opinia publica este folosita pentru a manipula si pentru a devia de la procesul juridic corect. In acest fel, se pot face presiuni pentru martorii care urmeaza sa fie audiati:

„Organele de urmarire penala continua o practica demarata cu ceva vreme in urma si confunda informarea publicului cu manipularea sa. Prezentarea in fata publicului doar a unei versiuni, comode pentru organele de ancheta, fara a permite celui acuzat sa isi prezinte pozitia nu reprezinta informarea publicului. Reprezinta o instigare a publicului de a considera vinovata o persoana, pe care principii de nezdruncinat ale dreptului ne obliga sa o consideram nevinovata.

Aceste «informari» cu caracter manipulator nu afecteaza doar prezumtia de nevinovatie a dlui Mazilu, ci au un impact asupra unui numar mare de persoane ce urmeaza sa fie audiate si care deja au aflat din presa scrisa sau de la posturile de televiziune ca dl Mazilu ar fi vinovat de fapte de coruptie.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004591 (s)