News Flash:

Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, a survolat Romania pentru ca nu a putut ateriza în Republica Moldova

23 Decembrie 2016
1500 Vizualizari | 0 Comentarii
igor dodon
Avionul care il transporta pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, de la Moscova spre Chisinau a fost nevoit sa traverseze spatiul aerian al Romaniei in drumul spre Ungaria, dupa ce nu a putut ateriza in Republica Moldova din cauza cetii, relateaza site-ul Unimedia.
UPDATE 13:39 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca avionul la bordul caruia s-a aflat vineri vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, este unul civil, apartinand AEROFLOT, si efectua o cursa regulata, situatie in care nu se aplica regimul de sanctiuni instituit la nivelul UE.
''Regimul sanctionator instituit la nivelul UE prin Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind masuri restrictive in raport cu actiunile care submineaza sau ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei nu interzice survolul prin spatiul aerian al statelor membre UE al persoanelor care figureaza pe lista de sanctiuni, care calatoresc la bordul unor aeronave care efectueaza zboruri regulate. Instituirea unei astfel de sanctiuni ar fi contrara dreptului international public, in mod deosebit dispozitiilor Conventiei privind aviatia civila internationala, semnata la Chicago, la 7 decembrie 1944. Pe cale de consecinta, in situatia semnalata nu se aplica regimul de sanctiuni instituit la nivelul UE, cursa AEROFLOT fiind o cursa civila, regulata'', a transmis MAE la solicitarea MEDIAFAX.
Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, a survolat Romania pentru ca nu a putut ateriza in Republica Moldova
Dmitri Rogozin urma sa ajunga la Chisinau pentru a participa la ceremonia de investire in functie a noului presedinte moldovean, Igor Dodon.
Cursa charter a companiei Aeroflot nu a putut ateriza la Chisinau din cauza cetii, astfel ca avionul vicepremierului rus a intrat in spatiul aerian al Romaniei pentru a ateriza de urgenta in Ungaria.
Dmitri Rogozin a confirmat prin Twitter ca avionul a incercat de doua ori fara succes sa aterizeze la Chisnau, dupa care a fost redirectionat spre Budapesta.
Nu este clar daca prin aceasta situatie s-a incalcat vreo procedura, dar cel mai probabil nu este cazul, dat fiind ca a fost o situatie de urgenta. Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, are interdictie de intrare in spatiul Uniunii Europene, fiind pe lista persoanelor sanctionate din cauza crizei din Ucraina.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004715 (s)