News Flash:

Medicii raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, distinsi de Colegiul Medicilor

24 Ianuarie 2014
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii raniti în accidentul aviatic din Apuseni vor primi diploma de onoare a Colegiului Medicilor din România (CMR), a anuntat joi organizatia.
CMR le acorda diploma de onoare medicilor Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius.
De asemenea, Colegiul Medicilor din România a solicitat presedintiei acordarea Ordinului Merit Sanitar în grad de Comandor studentei Aurelia Ion si pilotului Adrian Iovan, copilotului si medicilor, implicati în accidentul aviatic din Apuseni.Medicii din accidentul aviatic, distinsi de Colegiul Medicilor
Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România a mai hotarît, joi, sa acorde ajutor financiar familiei studentei Aurelia Ion, a pilotului Adrian Iovan si a copilotului ranit Razvan Petrescu.
De asemenea, CMR va acorda Certificatul de membru onorofic familiei Aureliei Ion, în cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din România ce va avea loc în luna martie 2014, a mai anuntat organizatia.
Totodata, echipa de medici ai Spitalului Colentina îsi exprima, într-un comunicat, solidaritatea si respectul pentru munca pe care o depun medicii din echipele de transplant, care, "pentru a salva viata unui om, (...) pun mai presus actul medical decât confortul personal, care îsi asuma riscuri fara sa se gândesca la vreo rasplata".
Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, în Muntii Apuseni, într-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, în judetul Cluj.
În urma accidentului, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost gasit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputând fi salvata. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0964 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028257 (s)