News Flash:

Autostrada Lugoj-Calafat, in pericol

15 Aprilie 2015
1497 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada Lugoj – Calafat, A6, nu mai este de actualitate nici macar pentru cei de la Comisia Europeana. Chiar daca aparusera sperante pentru constructia acesteia, iar A6 era din nou printre prioritati, dupa ce Master Planul romanilor a fost facut praf la Bruxelles, iata ca cei de la CE au stabilit cum se vor face, de fapt, autostrazile viitoare in Romania. Ei dau majoritatea banilor, ei decid… Iar drumul rapid de la Lugoj spre Bulgaria nu mai apare pe lista.

Specialistii Comisiei Europene au fost pragmatici si au stabilit cum se pot rezolva problemele de transport rutier ale Romaniei pentru urmatorii ani. Surprinzator sau nu, deciziile au fost luate dupa cateva saptamani de amenintari cu retrageri de investitii, greve si alte manifestari de gen ale celor de la Renault, care detin fabrica Dacia de la Pitesti. Ceva mai rezervati in amenintari, dar la fel de prezenti prin declaratii ale sefilor, sunt cei de la Ford Craiova, scrie tion.ro.
Prioritatile legate de autostrazi a fost total date peste cap. Important pentru Banat – dispare autostrada A6. Aceasta oferea oportunitatea perfecta pentru cei de la Ford de a-si duce masinile fabricate la Craiova spre vestul Europei, A6 legand Craiova de A1 la Lugoj. Cei de la CE au fost extrem de pragmatici si au gasit solutia ideala si pentru Ford. Mai precis, leaga Craiova de Pitesti printr-o autostrada. Un drum mult mai scurt, realizat integral la campie, deci mult mai ieftin ca si A6. Aceasta noua autostrada ar urma sa lege Craiova de autostrada Sibiu – Pitesti, parte a A1, care ar urma sa fie realizata pana in 2020, fiind considerata prioritatea zero a infrastructurii romanesti.
Pe hartile europenilor A6 nu dispare total, dar pare a fi acceptata varianta unui drum expres, cu orizont de realizare…. in ceata. In mod sigur se va putea discuta undeva dupa 2020. De asemenea, nici spre Belgrad nu se va merge pe autostrada, ci pe un drum Eurotrans.

comisia europeana lugo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007970 (s)