News Flash:

Augustin Lazar reactioneaza dupa ce ministrul Justitiei i-a sugerat sa demisioneze: "Va spun doar atat: NU!”

13 Martie 2017
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar
Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Augustin Lazar, a declarat, luni dimineata, ca nu va demisiona, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sugerat ca Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi ar putea demisiona.
Tudorel Toader: Nu am sugerat ca Lazar si Kovesi sa isi dea demisia, am evocat o institutie din Codul Muncii
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca nu le-a sugerat procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, sa demisioneze, ci doar "a evocat o institutie din Codul Muncii".
Nu am sugerat sa isi dea (demisia -n.r.), am spus si am rugat sa nu se speculeze pe tema aceasta si am evocat o institutie care exista in Codul Muncii. Oricine poate sa isi dea demisia, nimeni nu e obligat sa munceasca ceva impotriva vointei lui. Nu am spus ca trebuie (sa isi dea demisia -n.r.), am evocat o institutie din dreptul muncii", a declarat ministrul Justitiei, luni dimineata, intr-o conferinta la sediul ministerului.
Tudorel Toader a anuntat ca nu a avut timp sa stabileasca intalnirile cu sefii parchetelor.
"Intalnirile nu le-am stabilit inca pentru ca de aseara, de cand am anuntat nu a trecut decat o ora de serviciu. Efectiv nu aveam cand. Aseara spuneam ca ma voi consulta cu dansii, depinde si de agenda dansilor, de agenda mea, cert este ca voi respecta termenul scurt la care m-am referit, cel mult doua saptamani. (...) Dupa aceasta evaluare sub aspect profesional si sub aspect managerial, voi stabili care este calea, procedura de urmat. Va asigur ca nu am avut si nu am nicio presiune. Va asigur ca ma bucur de deplina independenta in a decide bunul mers in activitatile pe care le are de desfasurat Ministerul Justitiei", a mai spus ministrul Justitiei.
Tudorel Toader a anuntat si modificari in institutia pe care o conduce.
"Voi propune Guvernului modificarea structurii organizatorice in sensul infiintarii sau reinfiintarii unui birou de presa, asa cum cere legea, in sensul infiintarii unui birou pentru documentare, voi scoate la concurs care sunt toate de fapt, reinfiintam acel institut de criminologie care apartine ministerului. Vom scoate la concurs, vom ocupa, vom stabili directii de analiza tematice, de cercetare", a completat acesta.
Stire "Va spun doar atat: Nu. Nu intru nici in polemici publice", a declarat Augustin Lazar, luni dimineata, la intrarea in sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intrebat de jurnalistii aflati la fata locului daca ia in calcul sa isi prezinte demisia dupa declaratiile ministrului Justitiei, Tudorel Toader.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, duminica, ca va avea zilele urmatoare discutii separate cu procurorul general, Augustin Lazar, si cu procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa aparitia motivarii CCR pe conflictul DNA-Guvern si ca in paralel va face o evaluare a institutiilor.
"Zilele urmatoare voi avea discutii cu procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, cu Augustin Lazar, si separat cu procurorul sef de la Directia Nationala Anticoruptie, pe tema despre care vorbim, evolutiile acestea, modul in care dansii s-au raportat la lege, la standardul constitutional, la standardele Comisiei de la Venetia. In decizie am vazut foarte multe paragrafe in care Comisia spune ca trebuie trasa linie intre raspunderea politica si raspunderea juridica penala, ca decidentul, legiuitorul trebuie sa aiba libertatea alegerii, oportunitatea actului normativ, ca legiuitorul nu trebuie sa aiba presiunea raspunderii penale, ca actele normative por fi cenzurate prin proceduri normale si constitutionale. Asadar, voi avea zilele urmatoare discutii separate cu dansii pentru a le vedea punctul de vedere", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, intrebat ce masuri va lua dupa motivarea Curtii Constitutionale referitoare la conflictul DNA-Guvern.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005720 (s)