News Flash:

EMOTII MARI pentru Elena Udrea. Isi asteapta sentinta in dosarul "Gala Bute"

13 Martie 2017
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea5
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt asteptati sa se pronunte luni, in dosarul ”Gala Bute”, in care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este acuzata de abuz in serviciu si luare de mita, procurorii solicitand pedeapsa cu inchisoarea orientata spre limita maxima.
Daca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor da luni o decizie, aceasta nu este definitiva.
Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, pedeapsa cu inchisoare orientata spre limita maxima pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, in dosarul "Gala Bute" in care aceasta e acuzata de abuz in serviciu si luare de mita.
"Acest dosar a fost construit in jurul Elenei Udrea. Trei ani s-a cercetat in acest dosar, nu am fost niciodata chemata. In 2 februarie, oamenii au fost luati cu mascatii si dusi la audieri in Gala Bute. Sunt convinsa ca le-a fost frica tuturor celor chemati la DNA. Unii au ales sa faca ceea ce se astepta de la ei, ceea ce au crezut ca ii va salva. Au fost speriati si amenintati sa dea declaratii. Speranta mea e ca macar parte dintre judecatile la nivel public la adresa mea au disparut. Parchetul spune ca mi-am construit sistem piramidal din oameni apropiati. Pe Nastasia nu l-am adus eu in minister. Pe Lungu l-am angajat fara sa il cunosc, mi-a fost recomandat de purt de cuvant al partidului. Doar pe Topoliceanu o cunosteam. Nu am numit pe nimeni sa imi aduca spaga. Practica de 10 la suta era una generalizata. Stiam de incercarile oamenilor de afaceri de a ajunge in anturajul demnitarilor pentru a beneficia de contracte. Am preferat sa le dau lor dreptate. Le-am spus ca daca aud de asemenea practici sa nu imi spuna mie, sa anunte DNA. In confruntarea cu Gardean, acesta spune ca nu a afirmat ca geanta cu bani era pentru mine. Banii nu cred ca erau pentru Obreja, ci pentru Bute. Bute a sustinut mult timp ca nu si-a primit onorariul intreg", a sustinut Elena Udrea, pe 1 martie, in ultimul cuvant adresat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004446 (s)